30-06-2017

Red Hat Cloud Suite combinatie Kubernetes en schaalbare infrastructuur

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van de nieuwste versie van Red Hat Cloud Suite. Naarmate cloud-native, gecontaineriseerde applicaties steeds belangrijker worden voor CIO’s die zich op digitale transformatie richten, moeten de IT-infrastructuur en beheertechnologie aangepast worden aan de unieke behoeften van moderne toepassingen met behoud van de bestaande systemen.

Met Red Hat Cloud Suite moeten organisaties gemakkelijker cloud-native applicaties kunnen bouwen en implementeren en de workloads beheren via een enkele oplossing. Hierdoor kunnen bedrijven moderniseren zonder investeringen in de bestaande IT-infrastructuur te verspillen. Red Hat Cloud Suite, dat in april 2016 is geïntroduceerd, biedt een end-to-end, deployment-ready oplossing voor digitale transformatie. Belangrijk hiervoor zijn Linux-containers omdat die bedrijven in verschillende branches kunnen helpen flexibeler te worden en beter te reageren op veranderende behoeften van de klant.

Geïntegreerde oplossing
De oplossing is gebouwd op het Red Hat Enterprise Linux-platform en richt zich op digitale transformatie en de adoptie van Linux-containers door het Red Hat OpenShift Container Platform te combineren met een schaalbare infrastructuur door middel van het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Virtualization. Samen met Red Hat CloudForms voor hybride en multicloudbeheer biedt Red Hat Cloud Suite een uniforme vooraf geïntegreerde oplossing voor bedrijven die willen profiteren van Linux-containers - van het developer workstation tot bedrijfskritische cloudimplementaties voor een meer digitaal getransformeerde onderneming.
 
De belangrijkste nieuwe functies
• Enterprise-niveau Kubernetes – De nieuwste versie van het Red Hat OpenShift Container Platform biedt als onderdeel van Red Hat Cloud Suite een uitgebreid op Kubernetes gebaseerd containerapplicatieplatform. Het Red Hat OpenShift Container Platform ondersteunt zowel de creatie van nieuwe cloud-native applicaties als bestaande workloads die stateful resources vereisen.
• Red Hat CloudForms met Ansible-automatisering - De automatiseringsaanpak van Red Hat voor multicloudbeheer bestaat uit de integratie van Ansible-automatisering in Red Hat CloudForms wat de implementatie van CloudForms in een organisatie vergemakkelijkt en de beheermogelijkheden uitbreidt.
• Configureerbare OpenStack-diensten – Gebruikers kunnen voor de Red Hat Cloud Suite-clouds die gebouwd zijn op het Red Hat OpenStack Platform precies aangeven welke diensten waarop moeten draaien. Dit helpt om de efficiëntie te verbeteren door de mogelijkheid om specifieke diensten naar behoefte te schalen en beheren, in plaats van alle diensten tegelijk.
• Flexibele, krachtige virtualisatiemogelijkheden – De nieuwste versie van Red Hat Virtualization stelt gebruikers in staat om waar nodig een standaard een ‘thin’ hypervisor te gebruiken voor aanvullende software en diensten voor unieke gebruiksscenario’s. Verder is het virtualisatiebeheer verbeterd door de toevoeging van Cockpit om meer inzicht te geven in gevirtualiseerde omgevingen en workloads.

Meer informatie: Red Hat

Partners