10-08-2017

Talend versnelt ontwikkeling big data-pipelines voor Microsoft Azure

Deel dit bericht

Talend kondigt een nieuwe set van connectors aan voor Talend Data Fabric. Dit platform helpt organisaties om al hun bedrijfsdata snel te migreren naar Microsoft Azure. Met de nieuwe connectors kunnen gebruikers nu slimmere en schaalbare cloud data-pipelines bouwen voor realtime data-analyse.

Volgnes Ashley Stirrup, CMO bij Talend begrijpen bedrijven dat de cloud een belangrijke drijfveer is om te groeien. “Ze willen daarom hun legacy- en on-premise-data overbrengen naar data lakes in de cloud. Samen met Microsoft kunnen we klanten nu schaalbare ondersteuning bieden voor big data in de cloud. Andere data integratie-oplossingen bieden koppeling met een beperkt aantal gegevensbronnen. De Summer ’17 release van Talend Data Fabric daarentegen, voorziet in functionaliteiten waarmee klanten snel hun on-premise databronnen kunnen migreren naar de Azure cloud. Hiermee kunnen gebruikers data-pipelines optimaliseren voor snellere inzichten.”

In het onderzoeksrapport van Gartner staat: “Zowel grote als kleine IT-afdelingen zijn bezig met een cloud-implementatiestrategie. Echter komen deze initiatieven de concurrentiepositie niet altijd ten goede, tenminste niet als het publieke cloud-diensten betreft.” Veel bedrijven onderschatten de omvang en snelheid waarmee hun IT-omgeving ontwikkelt in een tijd waarin organisaties meerdere clouds gebruiken. Daarnaast onderschatten zij de impact van die ontwikkelingen op hun activiteiten en de toenemende bedrijfseisen.

Azure cloud
De nieuwe connectors van Talend voor Microsoft Azure SQL Data Warehouse, SQL Database, Azure CosmosDB, Data Lake Store, Queue Storage en Table Storage geven bedrijven agility. Hiermee kunnen zij big data snel integreren, analyseren en streamen in en vanuit de cloud en zo concurrentievoordeel behalen. Naast de bestaande connectiviteit die Talend biedt voor Microsoft Azure HDInsight en Blob Storage, stellen de nieuwe connectors voor Microsoft Azure klanten in staat om:
• de ontwikkeling van data-pipelines te vereenvoudigen voor Azure-ontwikkelaars;
• historische en streaming data eenvoudig te integreren voor contextgevoelige inzichten;
• snel on-premise data over te zetten naar de Azure cloud;
• de datakwaliteit te verbeteren met door Spark ondersteunde data matching en machine learning;
• DevOps-productiviteit te verhogen door configuratie en beveiliging van big data-clusters.

Ruime integratiemogelijkheden
Lance Olson, directeur Microsoft Azure bij Microsoft, werkt graag met Talend aan oplossingen die uitgebreide ondersteuning bieden voor Microsoft Azure. “Dankzij de ruime integratiemogelijkheden kunnen klanten optimaal gebruikmaken van cloud-diensten voor Hadoop, data warehousing, storage en NoSQL. Zo kunnen zij de uitvoer van hun cloud first-strategie versnellen."

Newgistics, een leverancier van integrale e-commerceoplossingen, wilde haar losstaande systemen consolideren tot één geïntegreerd data warehouse. Hiermee kunnen zij effectievere beslissingen nemen op basis van ‘één versie van de waarheid’. Puru Agrawal, vice president Data Services bij Newgistics: “Wij brengen al onze on-premise data over naar een data lake in Microsoft Azure. Data-analyse voor slimme beslissingen duurt nu hooguit 15 minuten in plaats van meerdere uren. De data lake elimineert het risico dat een analyse ermee stopt wanneer een bedrijfsanalist meer data opvraagt. We hebben sneller resultaat en kunnen machine learning-technologie gebruiken voor nieuwe inzichten, voorspellingen en beslissingen. Talend biedt functionaliteiten voor het repliceren en transformeren van data om een goed data-framework in te richten. Dit verbetert onze bedrijfsprocessen ingrijpend en komt de klanttevredenheid ten goede.”

Meer informatie: Talend

Partners