14-08-2017

TestNet organiseert thema-avond over Artificial Intelligence

Deel dit bericht

TestNet organiseert in september een thema-avond waarin de stand van zaken op het gebied van kunstmatige intelligentie besproken wordt. Centraal staat wat AI voor het testvak zal betekenen. De vereniging TestNet is een vereniging met meer dan 1900 professionele testers als lid.

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en cognitive computing gaan zeer snel. Mark Oost, Lead consultant Artificial Intelligence van Sogeti, zal vanuit zijn praktische ervaringen vertellen welke toepassingen vandaag al mogelijk zijn met AI. Hij geeft voorbeelden met beeldherkenning, interpretatie van patronen in grote hoeveelheden data en nog veel meer.
Rik Marselis en Sander Mol bespreken hoe testrobots testers zullen helpen, en of testtools ook explorerend zullen testen en resultaten kunnen beoordelen. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning komt snel binnen handbereik dat de testtool zelf de software gaat verkennen. In deze presentatie worden mogelijkheden en obstakels van zelfexplorerende testrobots verkend.

Er is uiteraard veel ruimte voor discussie en inbreng, want de nieuwe denkrichting kan een bijdrage gebruiken van iedere tester.

De avond vindt plaats op donderdag 14 september 2017 van 18.00 tot 21.00 uur.
NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

Meer informatie: TestNet

Partners