17-08-2017

Wibu-Systems CodeMeter wint CODiE award 2017 beveiliging en licentiemanagement

Deel dit bericht

Wibu-Systems heeft de CODiE onderscheiding gewonnen voor haar CodeMeter technologie. Wibu-Systems is leverancier van oplossingen voor licentie management en beveiliging voor onafhankelijke softwareleveranciers en machinebouwers. SIIA (Software & Information Industry Association) die voor het 32ste jaar producten nomineert voor de CODiE onderscheiding, noemt CodeMeter het beste systeem in 2017 voor het toekennen van gebruiksrechten voor software dan wel digitale content.

CodeMeter is een beveiligingsplatform dat softwarebouwers in staat stelt hun intellectuele eigendom te gelde te maken door hun producten te beschermen tegen piraterij, ongeoorloofd kopiëren en reverse engineering. Daardoor zijn softwarebouwers en fabrikanten van apparaten met ingebouwde software in staat om robuuste leveringsmodellen te ontwikkelen waarmee ze ook bij onzekere marktomstandigheden en prijsfluctuaties tegemoet kunnen komen aan de uiteenlopende wensen binnen hun klantenkring. De Wibu-Systems technologie stelt hun tevens in staat om methoden voor eindpunt beveiliging te integreren met hun eigen oplossingen conform het raamwerk van Industrie 4.0. CodeMeter is voorzien van de krachtigste en meest innovatieve encryptiemethodieken. Het product is leverbaar als pure, server gebaseerde softwareoplossing, als software ondergebracht in hardware (USB-dongles) van verschillend formaat of in de vorm van een beveiligd software element als onderdeel van een ’embedded’ systeem.  

De SIIA CODiE onderscheidingen gelden als belangrijke instrumenten voor aanbieders in de informatiesector om zich met hun producten in verschillende categorieën te meten. De genomineerden worden in een eerste ronde op hun waarde beoordeeld door zowel software-experts als deskundigen in bedrijfstechnologie met een uiteenlopende achtergrond (analisten, bloggers, media experts, bankiers en investeerders). In deze ronde stellen de experts tevens hun lijst met finalisten samen. Ook de leden van de SIIA-brancheorganisatie kiezen uit de genomineerden hun finalisten. Uit de gezamenlijke scores van de expert jury en de SIIA-leden volgt een rangschikking van de winnaars in 60 verschillende categorieën.

Meer informatie over de winnende producten

Partners