24-08-2017

Nederlandse softwarelicentiespecialist B-lay opent kantoor in Boston

Deel dit bericht

De Nederlandse softwarelicentiespecialist B-lay maakt de oversteek naar de Verenigde Staten en opent een kantoor in Boston om beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag vanuit de Amerikaanse markt. B-lay had al een expertisecentrum in de Roemeense hoofdstad Boekarest, dat als gevolg van de groeiende vraag nu wordt uitgebreid.

Sinds de oprichting in 2008 is B-lay met 20 tot 30 procent per jaar gegroeid, zonder enige investering van buitenaf. Het bedrijf profiteert van het toenemende belang van software voor organisaties, vooral bij grote, internationale corporaties en bedrijven uit het middensegment. Gelijk met hun stijgende software-uitgaven zien deze bedrijven ook de financiële risico’s op dat vlak toenemen. Vooral op contractueel gebied ontstaan problemen, die kunnen leiden tot nabetalingen van miljoenen euro’s aan softwareleveranciers als Oracle, Microsoft, SAP en IBM. B-lay ondersteunt ze bij het minimaliseren van deze risico’s, het voorkomen van compliance issues en het realiseren van kostenbesparingen.

Vooral vanuit Amerika is er veel vraag naar de diensten van het Utrechtse bedrijf. Voor oprichter en directeur Mark van Wolferen is een eigen kantoor in Boston dan ook een logische stap in de ontwikkeling van B-lay. “Een deel van ons klantenbestand is nu al afkomstig uit de Verenigde Staten, vooral aan de oostkust. Hoewel we deze bedrijven grotendeels digitaal kunnen ondersteunen, biedt lokale aanwezigheid en face-to-face contact veel meerwaarde. We kunnen daarmee onze dienstverlening verbeteren én ons klantenbestand versneld uitbreiden.”

Strijd om Roemeens talent
Door de stijgende vraag uit Amerika groeit ook B-lay’s expertisecentrum in Boekarest uit zijn voegen. Van Wolferen: “Inmiddels hebben we er tientallen medewerkers rondlopen, van licentie-experts tot softwareontwikkelaars. We begonnen het jaar met dertig mensen en eind 2017 verwachten we op vijftig uit te komen. Daarom breiden we ons kantoor uit met drie extra verdiepingen. We hebben momenteel een pitch uitstaan voor een lokaal ontwerpbureau dat ons gaat helpen om er net zo’n geweldige plek van te maken als onze huidige werkruimtes. Ons kantoor is een van de manieren waarop we ons als werkgever kunnen onderscheiden van de grote multinationals die in Boekarest zitten. Ook in Roemenië is de strijd om talent namelijk volop losgebarsten.”

Tags:

Licenties, Markt

Company:

B-lay

Partners