29-08-2017

Valori biedt testdata-converter voor koppeling DATPROF aan Tosca

Deel dit bericht

Valori biedt een koppeling tussen DATPROF en Tosca waarmee de juiste testdata koppelen aan verschillende Tosca testscenario’s nog eenvoudiger wordt. Valori heeft deze 'keten' geautomatiseerd met de standaard datprof2tosca-converter. Het resultaat is dat snel en eenvoudig veilige geanonimiseerde subsets voorhanden zijn.

Volgens Mark Schut van Valori betreft een van Valori’s specialiteiten Tosca, een sterk product waarmee de proceskant van testautomatisering geïmplementeerd kan worden. “Punt van aandacht was echter wel dat het niet altijd eenvoudig is om zelf geschikte testdata te genereren voor testgevallen. In sommige situaties is dit zeer complex of zelfs niet mogelijk. Tijdens een recente hackathon bij Valori in Nieuwegein stond een team van vier testspecialisten samen met DATPROF dan ook voor de bijzondere uitdaging: kunnen we een manier bedenken waarop het genereren van testdata met DATPROF in Tosca een stuk eenvoudiger kan verlopen, gebruikmakend van bestaande (geanonimiseerde) productiedata?”

Synergie tussen twee tools
“Eerder dit jaar is Valori een bijzondere samenwerking aangegaan met DATPROF, toonaangevend in gespecialiseerde en gebruiksvriendelijke TDM-oplossingen,” vult Bert Nienhuis van DATPROF aan. “Met DATPROF Subset kunnen consistente testsets worden gegenereerd en dat bracht ons op een idee. Het moest toch mogelijk zijn om synergie te realiseren tussen de bestaande tools DATPROF en Tosca. We zijn gaan brainstormen en kwamen al vrij snel tot een bijzondere oplossing.”

Volledig werkend tijdens hackathon
Tijdens een hackathon, eind mei gehouden op het Valori-kantoor in Nieuwegein, hebben Mark Schut en Bert Nienhuis – samen met Valori-medewerkers Joost Jongman en Steven Dijkman – een volledige keten geïmplementeerd, waarmee data uit een (fictief) productiesysteem eerst gesubset en geanonimiseerd werden en vervolgens via de converter in Tosca werden geladen. “Dankzij deze converter kan DATPROF geheel geautomatiseerd het TDM van Tosca vullen met geanonimiseerde subsets, waarbij ook de dataveiligheid geborgd kan worden,” stelt Joost vast. “De testdata zijn eenvoudig te beheren en er wordt gewerkt met productie-like testdata, erkend door de keten.”

De koppeling is per direct beschikbaar via Valori.

Meer informatie: Valori

Company:

Valori, DATPROF

Partners