30-08-2017

Yourhosting en Ifective gaan maatwerk leveren op Azure Stack

Deel dit bericht

Yourhosting gaat samenwerken met IT-dienstverlener Ifective. Ifective ontwikkelt maatwerksoftwareoplossingen voor Microsoft Azure en maakt applicaties van Yourhosting-klanten geschikt voor het Azure-platform.

Voor Yourhosting is de samenwerking een verdere uitbreiding van de eigen '360 ̊ Cloud Care'-dienstverlening. Het bedrijf wil klanten op alle aspecten rond het outsourcen van IT ondersteunen, van ontwikkeling en migratie tot het beheer, de technische ondersteuning en hosting. Een deel van de dienstverlening realiseert Yourhosting met partners als Ifective. Ifective gaat klanten van Yourhosting helpen om applicaties klaar te maken voor de cloud. Daarnaast gaat Yourhosting Ifective ondersteunen met hostingdiensten. Nieuwe klanten van Ifective worden bij Yourhosting gehost.

Legacy-applicaties herschrijven
Volgens Bart Carlier, algemeen directeur bij Yourhosting werkt Ifective voor bedrijven die in de cloud willen werken, maar dit niet goed kunnen omdat hun eigen maatwerksoftware daarvoor niet geschikt is. “Ifective herschrijft deze legacy-applicaties, zodat ze gemigreerd kunnen worden naar het Azure-platform van Microsoft. Herontwikkelde applicaties verbruiken bovendien minder datatransmissie en opslag, waardoor klanten hun applicaties goedkoper in de cloud kunnen hosten. Vaak hebben klanten de kosten voor hun applicatierenovatie er binnen twee jaar uit. Een uitstekende aanvulling op ons 360 ̊Cloud Care-model”.

Azure Stack
De samenwerking met Ifective is vooral belangrijk vanwege het momentum dat Azure Stack heeft in de markt. Azure Stack is de nieuwe en unieke hybrid cloudtechnologie van Microsoft die bedrijven in staat stelt zelf te bepalen waar hun data staat in combinatie met de naadloos geïntegreerde schaalvoordelen van public Azure. Azure Stack maakt het mogelijk om Microsoft Azure in het eigen datacenter te hosten. Vooral zorg- en overheidsinstellingen staan hierom te springen omdat zij vanwege data- en privacybeschermingsregels niet zomaar van publieke clouddiensten gebruik mogen maken. Azure Stack komt vanaf eind september beschikbaar in Nederland en de interesse is nu al groot.

Partners