21-09-2017

Progress investeert in .NET met Telerik Tools and .NET Foundation donaties

Deel dit bericht

Progress heeft een serie nieuwe componenten in het Telerik-productportfolio aangekondigd, evenals details over de donatie aan de .NET Foundation en deelname aan de Microsoft .Net conferentie die plaatsvindt van 19 tot en met 21 september.

“Als leverancier en actieve deelnemer in de .NET community is het onze verantwoordelijkheid om te blijven innoveren”, zegt Faris Sweiss, Senior Vice President en General Manager Developer Tooling Business bij Progress. “Voor ons betekent innovatie dat we onze klanten en partners de meest geavanceerde besturingsmogelijkheden bieden, waarmee zij moderne, aantrekkelijke user interfaces voor mobiele-, web- en desktopapplicaties kunnen ontwikkelen.”

Progress Telerik UI Toolbox
Microsoft-ontwikkelaars vertrouwen op Progress om hen te voorzien van high performance, moderne Telerik UI-bibliotheken voor hun web-, mobiele- en desktopapplicaties – die zowel de nieuwste als oudere technologieën ondersteunen. De nieuwe versie van de Telerik UI-bibliotheek biedt een reeks nieuwe en innovatieve componenten die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit van ontwikkelaars, waardoor zij in staat zijn een kwalitatieve, high performance user experience (UX) te ontwikkelen.
• .NET Core 2.0 ondersteuning – Telerik UI voor ASP .NET Core is één van de eerste UI-tools die ingebouwde ondersteuning biedt voor .NET Core 2.0. .NET Core is het cross-platform, open source, modulaire .NET platform voor de ontwikkeling van moderne webapplicaties, microservices, bibliotheken en besturingsapplicaties voor Windows, Linux en macOS.
• Xamarin.Forms Tools – Telerik UI voor Xamarin is de eerste UI-tool waarmee vooraf bepaalde thema’s geïmplementeerd kunnen worden dankzij het nieuwe ingebouwde thema-mechanisme in Xamarin. Dit mechanisme stelt ontwikkelaars in staat om eenvoudig een thema in een Xamarin project op te nemen of te wijzigen. Dit is een veelgevraagde feature voor bedrijven die op zoek zijn naar consistentie in mobiele applicaties.
Daarnaast heeft een groot aantal ontwikkelaars gevraagd om een desktop functionaliteit voor mobiele ontwikkeling, met deze nieuwe release is de CTP van de Telerik UI voor Xamarin Datagrid besturing beschikbaar. Gebouwd met performance als uitgangspunt, stelt de CTP CRUD en data operaties zoals sorteren, filteren en groeperen beschikbaar.
• Documentverwerking – De Telerik desktop UI-suites bieden nu een PDF Viewer besturing met features die het mogelijk maken om PDF-bestanden te ondertekenen, in te vullen en op te slaan. Ontwikkelaars hoeven niet langer meerdere externe tools te kopen en profiteren van snellere en eenvoudigere documentverwerking.

Tot slot heeft Progress de zoekopties verbeterd voor iedereen die met legacy code of meer volwassen technologieën werkt, waaronder de hierboven genoemde PDF features. Daarnaast heeft Progress het geheugenverbruik in de rapportage-instrumenten en toegankelijkheidsnormen over het volledige portfolio aan besturingen geoptimaliseerd.

Community ondersteuning
In februari heeft Progress haar deelname aan de .NET Foundation bekend gemaakt en de intentie uitgesproken om het Telerik UI voor UWP-platform als open source te doneren. Het Telerik UI voor UWP-platform bestaat uit 20+ user interfaces voor universele Windows platform besturing. Progress is dan ook trots om de afronding van deze donatie en de voortdurende ondersteuning van de .NET Foundation bekend te maken.

Progress neemt actief deel in de Microsoft .NET conferentie die plaatsvindt van 19 tot en met 21 september. Georganiseerd door Microsoft en de .NET Community, start de conferentie met een kick-off van een periode gericht op community en partner-gedreven Microsoft-georiënteerde evenementen. Als onderdeel hiervan hosten het Telerik UI voor Xamarin team en Microsoft een serie evenementen in Noord-Amerika genaamd .NET conferentie- Xamarin Editie. De data, details en locaties worden binnenkort bekendgemaakt.
 
Voor meer informatie over de nieuwste release van de Progress Telerik tools: www.telerik.com

Partners