27-09-2017

CoolProfs en WoningNet ontwikkelen mobiele app voor woningruil met OutSystems

Deel dit bericht

IT-dienstverlener CoolProfs en IT-serviceorganisatie WoningNet hebben in opdracht van een aantal woningcorporaties de mobiele applicatie HuisjeHuisje ontwikkeld op basis van het low-code platform OutSystems. Met de app kunnen huurders snel en eenvoudig een huurhuis zoeken, vinden en een ruilovereenkomst sluiten.

HuisjeHuisje is een initiatief van 26 woningcorporaties en kan gebruikt worden door huurders in heel Nederland. De app is maandag officieel gelanceerd en bleek in de pilotfase al een doorslaand succes: tijdens de eerste test waren er duizenden aanmeldingen en vele tientallen matches voor woningruil.
“De woningmarkt zit muurvast en daarin willen woningcorporaties verandering brengen”, zegt Astrid Weijs, Manager ICT bij WoningNet. “Ymere, de woningcorporatie voor de Noordelijke Randstad, kwam met dit idee om woningruil gemakkelijker te maken. Wij hebben dat vervolgens samen met CoolProfs gerealiseerd met de HuisjeHuisje app.”

Low-code softwareontwikkeling
“We zijn blij dat we met HuisjeHuisje ons steentje kunnen bijdragen aan een meer fluïde huurmarkt”, vertelt Eric ten Harkel, oprichter en algemeen directeur van CoolProfs. “De samenwerking met WoningNet gaat echter verder dan deze app alleen. Er volgen de komende tijd nog meer manieren waarop CoolProfs en WoningNet samen innovatieve digitale diensten aan woningcorporaties zullen leveren.”
CoolProfs en WoningNet ontwikkelden de HuisjeHuisje applicatie met het low-code platform OutSystems in slechts enkele maanden tijd. Met hetzelfde platform bouwen CoolProfs en WoningNet ook aan een geheel vernieuwd woonruimtebemiddelingsysteem.

Astrid Weijs zal op 10 oktober tijdens het OutSystems-event NextStep Benelux deelnemen aan een paneldiscussie waar zij dieper in zal gaan op de ervaringen van WoningNet met low-code softwareontwikkeling. Op dit event zal CoolProfs ook aanwezig zijn met een informatiestand.

Partners