13-10-2017

SQS versterkt positie met overname Double Consulting

Deel dit bericht

SQS Software Quality Systems, testspecialist en wereldwijd aanbieder van kwaliteitsborgingsdiensten voor digitale bedrijfsprocessen, kondigt aan dat zij is overeengekomen om Double Consulting, een Italiaans bedrijf op het gebied van managementconsultancy over te nemen voor een bedrag van 10,5 miljoen euro. De overname wordt volledig gefinancierd met de liquide middelen van de onderneming.

Double Consulting is opgericht in 2005. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rome en het bedrijf is tevens gevestigd in Zwitserland. Het bedrijf, dat een breed pakket aanbiedt op het gebied van consultancy, IT-diensten en outsourcing, vult de huidige positie van SQS aan in de groeiende managementconsultancymarkt en versterkt het aanbod van SQS in de financiële diensten- en verzekeringssectoren (BFSI).

Door de dynamische structuur en de focus van Double Consulting op het ontwikkelen van effectievere methoden en innovatieve oplossingen voor zijn klanten is het bedrijf gestaag gegroeid en heeft het een sterke positie veroverd binnen BFSI in de Italiaanse markt. Over het jaar eindigend op 31 december 2016 rapporteerde Double Consulting een omzet van 6,63 miljoen euro en is het bedrijf winstgevend op een niveau dat passend is voor gespecialiseerde managementconsultancy.

Redenen voor de overname
Zoals gerapporteerd in de recente halfjaarlijkse resultaten ziet SQS een sterke vraag naar MC-diensten in een aantal sectoren en regio’s. Daarnaast zijn er nieuwe klanten gevonden onder een aantal van ’s werelds meest gerenommeerde technologiemerken die actief zijn op het raakvlak van digitale en technologische trends.

Aangezien de verschuiving naar digitale systemen zich doorzet in Europa, brengt deze ontwikkeling specifieke groeimogelijkheden met zich mee op terreinen waar SQS al sterke klantrelaties heeft. Dit is met name het geval in kernregio’s, waaronder Italië, waar SQS goede voortgang heeft geboekt en een solide netto autonome groei heeft gerealiseerd.

Gecombineerde groep
Tegen deze positieve achtergrond is SQS van mening dat Double Consulting uitstekend past binnen de wereldwijde groeistrategie van SQS en in belangrijke mate haar positie zal versterken in de BFSI-sector binnen de Italiaanse en Europese markten. SQS en Double Consulting zullen elkaar aanvullen en onderdeel vormen van een gecombineerde groep.

De overname biedt SQS een groeiende bron van inkomsten. Dit past binnen de bedrijfsstrategie van een geografische diversificatie van inkomsten en een sterkere positionering in MC-segmenten met een hogere marge. Double Consulting heeft een sterk managementteam dat onder leiding staat van CEO Francesco Rosetti. Hij blijft aan het roer van Double Consulting, dat nu als bedrijfsonderdeel van SQS verder gaat. De partijen zijn overeengekomen dat Rosetti na de overnamedatum ten minste drie jaar aanblijft als managing director van Double Consulting, afhankelijk van wederzijdse tevredenheid van SQS en Rosetti zelf.

Partners