20-10-2017

Apple en GE introduceren samen industriële Predix-apps

Deel dit bericht

Apple en GE hebben een samenwerkingsverband aangekondigd voor de ontwikkeling van krachtige industriële apps. De features voor voorspellende data en analyses van Predix, het industriële IoT-platform van GE, komen hiermee beschikbaar voor iPhone en iPad. De twee bedrijven hebben een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aangekondigd, zodat ontwikkelaars over de nodige tools beschikken om zelf krachtige IoT-apps te maken.

Volgens CEO John Flannery van GE beschikken ontwikkelaars dankzij de samenwerking tussen Apple en GE over alle tools die ze nodig hebben om zelf krachtige industriële IoT-apps te maken. “Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan mobiele oplossingen voor hun personeel. Dankzij de samenwerking tussen GE en Apple krijgen industriële bedrijven toegang tot krachtige apps waarmee ze op hun iPhone of iPad kunnen profiteren van de voorspellende data en analyses van Predix.”

De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars handige native apps ontwikkelen die gebruikmaken van de industriële analyses van Predix via het krachtige en gebruiksvriendelijke iOS, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld.

De apps geven industriële operators meer inzicht in de prestaties van hun apparatuur en de operationele status, gewoon op hun iPhone of iPad. Een Predix-app kan bijvoorbeeld een medewerker een waarschuwing sturen op zijn iPhone als er mogelijk een probleem is met apparatuur, zoals een windturbine. Wanneer hij vervolgens bezig is met de inspectie en reparatie, kan hij moeiteloos samenwerken met collega’s op afstand, die zo gelijk de relevante data kunnen verzamelen. Met deze industriële apps is alle informatie sneller voorhanden, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen en kortere onverwachte downtime.

In samenwerking met Apple ontwikkelt GE ook apps voor zowel intern gebruik als voor klanten, zodat medewerkers over de juiste tools beschikken om hun werkzaamheden beter en efficiënter uit te kunnen voeren. De Asset Performance Management (APM) Cases-app van GE, verkrijgbaar in de App Store, helpt industriële bedrijven om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines te verhogen, en tegelijkertijd de onderhoudskosten te verlagen en de bedrijfsrisico’s beter te overzien.
GE gaat personeel dat een mobiel device nodig heeft, standaard uitrusten met iPhone en iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik.

Partners