14-11-2017

Van der Maat Logistiek vervangt boordcomputers door LISA-app

Deel dit bericht

Van der Maat Logistiek uit Son heeft besloten zijn boordcomputers te vervangen door LISA, de logistieke app van Centric voor papierloos transport.

Van der Maat is een logistiek dienstverlener die zich specialiseert in transport naar Spanje en Italië. Het bedrijf is bezig met een vernieuwing van zijn wagenpark. Daarbij zocht de logistiek dienstverlener naar een modern alternatief voor de traditionele boordcomputer. Omdat Van der Maat en Centric al langer succesvol samenwerken, vroeg de transporteur Centric naar de mogelijkheden.

Flexibel alternatief voor boordcomputer
Centric, leverancier van zowel het transportmanagementsysteem als het warehousemanagementsysteem van Van der Maat, adviseerde de boordcomputers te vervangen door de LISA-app. Deze app werkt op vrijwel iedere smartphone en biedt zo een flexibel alternatief. Met LISA kan iedere mobiele telefoon gebruikt worden als boordcomputer. Bovendien vergemakkelijkt LISA de communicatie met chauffeurs en zorgt de app voor real-time updates naar de klanten van Van der Maat.

Pay-per-use
Van der Maat bespaart met de LISA-app op de aanschafskosten van de hardware voor boordcomputers. Ook is het downloaden van de app gratis voor chauffeurs. Van der Maat betaalt alleen voor het werkelijke gebruik volgens het pay-per-usemodel. Inmiddels zijn de eerste chauffeurs al over op de LISA-app.

Flexibiliteit belangrijk
William van der Maat, Directeur bij Van der Maat Logistiek: “In onze zoektocht naar een nieuwe boordcomputer, was flexibiliteit een belangrijke eis. Wij vervangen vrachtwagens steeds vaker en sneller, waarbij de investering van een ingebouwde boordcomputer deels verloren gaat. Dat de LISA-app op elke mobiel werkt en dus niet hoeft te worden ingebouwd, was dan ook een belangrijke reden om voor LISA te kiezen. We gebruiken LISA nu ongeveer twee maanden en kijken al uit naar wat de doorontwikkeling van de app nog meer gaat bieden. Ook over de samenwerking met Centric zijn we tevreden. Centric is een betrouwbare partner die goed thuis is in de transportwereld.”

Tags:

Development, apps

Company:

Centric

Partners