22-11-2017

Progress breidt NativeScript Mobile Development Toolset uit

Deel dit bericht

Progress heeft tools aangekondigd voor het NativeScript open source-framework. NativeScript moet het mogelijk maken om sneller en eenvoudiger cross-platform native mobiele apps te ontwikkelen.

De aankondiging omvat de release van NativeScript Sidekick, een krachtige aanvulling op NativeScript, waarmee het sneller en gemakkelijker wordt om krachtige zakelijke mobiele applicaties te ontwikkelen met behulp van startsjablonen, geverifieerde plug-ins, cloud builds en debugging-mogelijkheden. Het bevat onder andere augmented reality-ondersteuning voor iOS 11, Android Oreo en de NativeScript Marketplace. Daarnaast biedt de toolkit nu ook geverifieerde plug-ins, zoals de release van gratis NativeScript UI-widgets.

Ontwikkelaars worden vaak beperkt door traditionele mobiele ontwikkelmethoden, een gebrek aan vaardigheden om hoogwaardige apps voor elk type mobiel platform te ontwikkelen en de langzame time-to-market van apps. In de huidige dynamische markt heeft een bedrijf dat in staat is om snel mobiele apps met alle benodigde functies te ontwikkelen voor verschillende apparaten, een aanzienlijk concurrentievoordeel. De snelheid van levering en een aantrekkelijke gebruikersinterface zijn de belangrijkste factoren om te bepalen hoe succesvol een app zal zijn.

NativeScript Sidekick
NativeScript, dat ontwikkeld is en ondersteund wordt door Progress, is een krachtig en wendbaar open source-framework voor het maken van platformonafhankelijke native apps met Angular, TypeScript of JavaScript. Ontworpen om het hergebruik van code mogelijk te maken, stelt NativeScript ontwikkelaars in staat hun bestaande vaardigheden te benutten waardoor de ontwikkeltijd verkort. Door een snel toenemende adoptie, heeft NativeScript organisaties en ontwikkelaars in verschillende sectoren de mogelijkheid geboden om eenvoudig native mobiele gebruikersinterfaces op verschillende platformen te bouwen.

Het nieuw geïntroduceerde NativeScript Sidekick, is een lichtgewicht maar krachtige GUI-client die beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux. Het maakt de NativeScript Command-Line Interface (CLI) nog krachtiger en vereenvoudigt het gehele proces van het ontwikkelen van een mobiele app, wat resulteert in een snellere time-to-market. NativeScript Sidekick is ontworpen als een onopvallende aanvulling op de favoriete code-editor van de ontwikkelaar, IDE, broncontrolesysteem of andere tools. NativeScript Sidekick biedt de mogelijkheid om een iOS provisioning profile/certificate aan te maken, verbeterde LiveSync en een preview van Visual Studio-ondersteuning. NativeScript Sidekick versnelt bovendien het ontwikkelproces, maakt het ontwikkelen van apps van hoge kwaliteit mogelijk en maakt optimaal gebruik van bestaande resources.

Naast NativeScript Sidekick introduceert Progress ook:
• Augmented Reality-ondersteuning Preview – Met NativeScript is het mogelijk om te beginnen met het bouwen van apps voor iOS en Android met behulp van de nieuwste augmented reality (AR) API’s in iOS 11 en Android Oreo. Gedurende de komende maanden zal het NativeScript-framework als eerste een echte, cross-platform plug-in bieden voor het creëren van AR-ervaringen die werken op zowel iOS als Android.
• NativeScript Marketplace en geverifieerde plug-ins – De nieuwe NativeScript Marketplace is gemaakt voor het ontdekken en downloaden van hoogwaardige plug-ins voor cruciale NativeScript-toepassingen. Bovendien biedt het een nieuw “verificatie”-proces waarmee auteurs hun plug-ins laten opvallen. Na verloop van tijd wordt de Marketplace uitgebreid met app-sjablonen, paginasjablonen en complete visuele thema’s.
• NativeScript Playground – Een nieuwe browser gebaseerde ‘sandbox’ waarmee ontwikkelaars kunnen experimenteren met het NativeScript-framework voor het bouwen van native mobiele apps voor iOS en Android. Zodat ze snel aan de slag kunnen met NativeScript, zonder hindernissen of tijdrovende installaties.
• NativeScript UI is gratis – Progress heeft alle eigen NativeScript UI-widgets, waarmee ontwikkelaars toegang hebben tot alle componenten van de NativeScript professionele gebruikersinterface voor persoonlijke en zakelijke applicaties, gratis vrijgegeven.
• The NativeScript Book is gratis – Dankzij de samenwerking met de NativeScript-community, en door meer dan 450 pagina’s diepgaand trainingsmateriaal aan te bieden is The NativeScript Book gratis beschikbaar op nativescript.org/book.

Populariteit
“De populariteit van NativeScript is enorm toegenomen met meer dan een miljoen downloads dit jaar. We hebben we het zien evolueren naar meer dan alleen een open source-framework. Ontwikkelaars omarmen NativeScript als hun voorkeurskeuze voor het platformonafhankelijk ontwikkelen van mobiele apps”, zegt Todd Anglin, Vice President Product bij Progress. “De introductie van nieuwe hulpprogramma’s, zoals NativeScript Sidekick, toont ons vermogen om in te spelen op de marktbehoeften en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van JavaScript. Wij bieden ontwikkelaars alles wat ze nodig hebben om de mobiele apps te bouwen op basis van één codebase, waarbij zij gebruik kunnen maken van hun huidige vaardigheden op het gebied van webontwikkeling.”

Meer informatie:
NativeScript
NativeScript Sidekick

Partners