06-12-2017

Verhoek Europe kiest voor Plan&Go TMS van Centric

Deel dit bericht

Logistiek dienstverlener Verhoek Europe heeft Plan&Go TMS van Centric geselecteerd als zijn nieuwe transportmanagementsysteem. Tijdens het evenement ICT & Logistiek 2017 hebben Verhoek Europe en Centric de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Verhoek Europe uit Genemuiden is in 1953 opgericht en een van de grotere logistieke specialisten in Europa. Het bedrijf heeft entiteiten in verschillende Europese landen en wil deze beter met elkaar verbinden om onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling te stimuleren. Omdat het bestaande transportmanagementsysteem van Verhoek Europe bovendien aan vervanging toe was, zocht de logistiek dienstverlener een nieuw systeem.

In die zoektocht stond een aantal eisen centraal. Zo moest de oplossing de aanzet vormen voor een centrale IT-omgeving waarbinnen de processen van de verschillende entitieiten tot hun recht kwamen. Ook moest het TMS snel geimplementeerd kunnen worden. Daarom zocht Verhoek Europe een standaardoplossing met de mogelijkheid om specifieke aanvullende eisen op maat te ontwikkelen. De keus viel op Centrics oplossing Plan&Go TMS.

Complete oplossing
Met Plan&Go TMS kiest Verhoek Europe een complete oplossing, inclusief webportal, LISA-platform en de mogelijkheid om de inrichting van de oplossing zelf aan te passen. Omdat de data binnen Plan&Go bovendien vrij benaderbaar is, integreert het TMS uitstekend met warehousemanagementsystemen, boordcomputers en systemen van de klanten van Verhoek Europe.
Het plan van aanpak voor de gefaseerde implementatie werken Verhoek Europe en Centric samen uit. Naar verwachting wordt in 2018 de eerste fase uitgerold en volgt daarop de tweede fase.

Transparantie
Gijsbert Verhoek, Business Controller bij Verhoek Europe: “Met Plan&Go TMS vergroten wij de transparantie in de supply chain en kunnen we stakeholders sneller van acurate informatie voorzien. De inzichtelijkheid in de dagelijkse processen wordt sterk vergroot, waardoor we in staat zijn om uitzonderingen beter en sneller te managen. Het verlenen van uitstekende service wordt op deze manier makkelijker, zodat we kunnen voldoen aan de langetermijndoelstellingen van Verhoek Europe.”

Wijnand de Reeder, account manager bij Centric: “Wij zijn trots dat Verhoek Europe kiest voor Centric en geloven dat Plan&Go TMS goed aanluit bij de intercompany-structuur van Verhoek Europe. Het systeem biedt bijvoorbeeld standaard geïntegreerd ordermananagement, planning, ritafhandeling en facturatie. We verwachten dat Plan&Go TMS de operationele en interne samenwerking binnen Verhoek Europe een goede boost gaat geven.”

Gedegen selectieprocedure
Verhoek Europe volgde een nauwkeurige selectieprocedure om te komen tot zijn nieuwe TMS-leverancier. Het begon met het opzetten van een eigen TMS-team dat alle bedrijfsprocessen en de bijbehorende wensen en eisen in kaart bracht. Met deze uitgangspunten nodigde Verhoek Europe geïnteresseerde leveranciers vervolgens uit om een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Na een eerste selectie, volgde een ronde waarin de overgebleven leveranciers hun oplossingen presenteerden. Hieruit koos Verhoek Europe drie finalisten waarmee het bedrijf een workshopfase in ging. De uiteindelijke keus viel daarbij op Plan&Go TMS. Daarbij was ook de organisatie achter de oplossing een bepalende factor. Centric toonde aan een heldere visie te hebben op de logistieke sector en biedt Verhoek Europe continuïteit en doorontwikkeling van de oplossing volgens een duidelijke roadmap.

Tags:

ICT, Logistiek

Company:

Centric

Partners