11-12-2017

OutSystems sluit strategisch partnership met IG&H Consulting & Interim

Deel dit bericht

OutSystems heeft een strategische partnerovereenkomst getekend met IG&H. Dit middelgrote consultancybureau gaat het Low-Code platform van OutSystems inzetten bij klanten om invulling te geven aan hun digitale transformatie. Aan de andere kant haalt OutSystems met het partnership de kennis in huis van de sectoren waarbinnen IG&H opereert: de financiële sector, retailbranche en gezondheidszorg.

IG&H adviseert en begeleidt grote organisaties in de uitvoering van hun strategie met de invulling van hun digitale agenda. Op het gebied van technologie zet deze partij voortaan het Low-Code platform van OutSystems in. Het adviesbureau heeft met OutSystems een oplossing in huis om bestaande legacy-systemen te vervangen en additionele functionaliteiten te ontwikkelen met een korte time-to-market. Na een gedegen marktinventarisatie, waarbij alle bekende applicatie-ontwikkelplatformen de revue passeerden, koos IG&H voor OutSystems. Beide partijen zijn gevestigd op het kantorenpark Papendorp in Utrecht.

Technisch hoogwaardige oplossingen
Mark Boerekamp, Partner Digital Technology bij IG&H, legt uit waarom gekozen is voor OutSystems als partner: “OutSystems is het meest geavanceerde Low-Code platform van deze tijd en staat hoog aangeschreven bij analisten. Het platform sluit perfect aan bij de wens vanuit de sector om sneller technisch hoogwaardige oplossingen te realiseren die aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de klant. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat wij samen met OutSystems bestaande en nieuwe opdrachtgevers nog beter kunnen begeleiden met hun digitale transformatie.”

Met het Low-Code platform van OutSystems maakt de ontwikkeling van applicaties de verschuiving van coderen naar modelleren. Door het modelleren wordt de applicatieontwikkeling visueel inzichtelijk, waardoor de business kan bijdragen aan de gehele ontwikkel- en beheercyclus van zakelijke, mobiele en webapplicaties. Dit verhoogt de snelheid van applicatieontwikkeling en daarmee de snelheid van innovatie.

Maatwerkoplossingen
Volgens Aernoudt Bottemanne, Alliance & Channel Director bij OutSystems hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan maatwerkoplossingen om snel kansen in de markt te benutten. “Zo ook bedrijven in de sectoren waarin IG&H actief is: de financiële sector, retailbranche en gezondheidszorg. IG&H staat bekend als een sector insider en is erg goed in boardroom advisory. Door de branchespecifieke kennis van deze consultancybureau halen wij met ons partnership een echte ‘knowledge partner’ in huis. Hierdoor kunnen wij nóg beter bijdragen aan het innovatievermogen van bedrijven binnen deze sectoren.”

Meer informatie: OutSystems

Partners