10-01-2018

Apple stelt Turi ML software als open source beschikbaar

Deel dit bericht

Apple heeft onlangs Turi Create uitgebracht, een open source-pakket waarmee het volgens het bedrijf voor ontwikkelaars van mobiele apps gemakkelijk wordt om machine learning met slechts enkele regels code in hun producten in te bouwen. Men hoeft geen machine learning expert te zijn om aanbevelingen, objectdetectie, beeldclassificatie, beeldovereenkomst of activiteitenclassificatie toe te voegen in een app, schrijft Apple in de GitHub-beschrijving voor Turi Create.

Op een desktopcomputer met macOS, Linux of Windows stelt Turi Create gebruikers in staat om verschillende machine learning algoritmen toe te passen, waaronder classifiers (zoals nearest neighbor, SVM, random forests), regressie (logistic regression, boosted decision trees), graphanalyse (PageCount, K-Core decomposition, triangle count), clustering (K-Means, DBSCAN) en onderwerpmodellen.
De software automatiseert de toepassing van de algoritmen voor een verscheidenheid aan invoergegevens, inclusief tekst, afbeeldingen, audio, video en sensorgegevens. Gebruikers kunnen volgens Apple met grote gegevensverzamelingen werken met één machine. Bovendien kunnen ze streaminggegevens visualiseren, waarvoor Python-versie 2.7 vereist is (ondersteuning voor versie 3.5 komt binnenkort beschikbaar).

CoreML
Zodra een model is ontwikkeld kunnen ontwikkelaars het exporteren naar CoreML, de machine-learningbibliotheek die Apple eerder dit jaar uitbracht voor ontwikkelaars van mobiele apps. CoreML is gericht op iOS en de Apple-platforms macOS, watchOS en tvOS. Er zijn geen GPU's vereist voor modeltraining, hoewel ze kunnen worden gebruikt om de verwerking te versnellen, met name van deep learning. Turi Create maakt gebruik van de CUDA 8.0- en cuDNN 5-bibliotheken om het deep-learning-algoritme van MXNet voor beeldgebaseerde workloads te ondersteunen.

GraphLab
Turi Create is gebaseerd op software die Apple heeft verkregen met de overname in 2016 van Turi. Machine learning softwarebedrijf Turi is in 2013 opgericht door computerwetenschapper Carlos Guestrin als GraphLab. Naar verluidt heeft Apple ongeveer 200 miljoen dollar betaald voor Turi en de machine-learning software en expertise. De Turi-invloed op de software van Apple werd juni zichtbaar met Core ML, een nieuwe machine-learningbibliotheek die softwareontwikkelaars in staat stelt Apple's machine learning-technologie op te nemen in iOS-apps.

Partners