11-01-2018

Overheidsorganisatie Rijks ICT Gilde wil hoogwaardige ICT-dienstverlening bieden

Deel dit bericht

Het Rijks ICT Gilde (RIG) is een nieuwe start-up op ICT-gebied, met als inzet verbinding tussen professionals en opdrachtgevers, uitdagingen en oplossingen, marktpartijen en overheid. Het is een kleine, wendbare organisatie die zorgt voor de opbouw van cruciale ICT-vakmanschap binnen de Rijksoverheid. Het RIG bundelt, ontwikkelt en deelt ICT-kennis met partijen binnen en buiten de Rijksoverheid en wil bijdragen aan de ontwikkeling, beveiliging en innovatie van ICT-dienstverlening aan burgers, ondernemers en instellingen.

Om te waarborgen dat de Rijksoverheid klaar is voor de toekomst richt het RIG zich nadrukkelijk niet alleen op de behoefte van vandaag, maar ook die van de toekomst. Het RIG werkt intensief samen met overheid, onderwijs en organisaties en wil aan een vakgerichte community bouwen om de digitale toekomst van Nederland gezamenlijk vorm te geven, zo melkdt het Rijks ICT Gilde op haar website.

Het Rijks ICT Gilde wil zich bezig houden met vraagstukken rond uitdagende ICT-projecten. De dienstverlening concentreert zich rond de vijf hoofdthema's software engineering, cloud diensten, datamanagement, security en smart solutions. RIG professionals bezitten expertise op een van deze thema's, maar beschikken daarnaast altijd over kennis van een tweede en soms ook derde thema. Op die manier is volgens het RIG een integrale aanpak gewaarborgd.

Het Rijks ICT Gilde is momenteel gevestigd in het Rijkskantoor Beatrixpark in Den Haag tegenover het Station Laan van NOI.

Meer informatie: RIG

Partners