22-01-2018

Snow Software lanceert OEM-programma

Deel dit bericht

Snow Software, aanbieder van Software Asset Management oplossingen, lanceert een original equipment manufacturer-programma. Softwareleveranciers (OEM-partners) kunnen hierdoor hun oplossingen snel verrijken met SAM-technologieën van Snow Software. Dit stelt hen in staat het gebruik van licentieerbare applicaties in de IT-landschappen van hun klanten te ontdekken, herkennen en controleren.

Snow Software biedt OEM-partners een uitgebreid, geconsolideerd en genormaliseerd overzicht van alle bedrijfsapplicaties op locatie, in de cloud en mobiel. Dankzij dit inzicht kunnen zij hun producten en diensten beter aanbieden en van concurrenten onderscheiden. OEM’s kunnen Snow Software’s verzameling van asset-, configuratie- en risicodata integreren en zo waarde toevoegen aan hun bestaande aanbod.

Het programma gaat verder dan software-optimalisatie en omvat OEM-componenten voor:
Discovery and Inventory – stelt OEM’s in staat om uitgebreide hardware- en software asset data te verzamelen in de gehele IT-omgeving van klanten om zo alle applicaties te vinden die draaien, ongeacht waar de applicatie zich bevindt (mobiel, virtuele machines, cloud, IaaS, DaaS, endpoint of server).  
Data Normalization – stelt OEM’s in staat om asset data te normaliseren met Snow Software’s professioneel gevalideerde herkenningsdatabase. Deze database is gebouwd op basis van applicatie- en hardware-analyse van meer dan 4.500 van Snow’s klanten, waarmee ruwe data in Snow’s Normalization Service kan worden geëxporteerd. De ruwe data wordt gezuiverd, ontdubbeld en genormaliseerd en vervolgens als contextueel zinvolle informatie teruggeplaatst.
Software Intelligence – helpt OEM’s bij het verrijken van asset data door context toe te voegen rondom softwarelicentierechten, GDPR-risico’s en kwetsbaarheden. Dit is mogelijk door hen waardevolle inzichten te geven over hun positie op het gebied van veiligheid, governance, risico en compliance.
Workflow Automation – ondersteunt OEM’s door order- en workflow-management te combineren met ingebedde procesautomatisering. Door grote aantallen handmatige taken om te zetten in geautomatiseerde processen, stelt Snow Software OEMs in staat om workflows te stroomlijnen, de productiviteit te verbeteren en de ROI voor klanten te verhogen.

Snow Software’s softwarecatalogus voor asset management bevat meer dan 515.000 applicaties, 81.000 vendoren en 1.021.000 SKU’s. Deze catalogus van klant-en-klare data stelt OEMs in staat om de time-to-market te versnellen en maakt intensieve dataverzameling overbodig.

Alex Kling, CEO bij Snow Software: “Om de concurrentie voor te blijven en tegemoet te komen aan de snel veranderende eisen van de klant, moeten softwareleveranciers flexibel zijn en voortdurend innoveren door meer functionaliteit en waarde te leveren. Door onze OEM-partners toegang te geven tot onze uitgebreide softwarecatalogus voor asset management, hebben zij een nieuwe kans om te innoveren. Door deze samenwerking versterken we hun aanbod door dit te integreren met onze beste SAM-technologieën.”

Partners