24-01-2018

Irene Salemink presenteert lezing over datacentrisch CBS op DW&BI Summit

Deel dit bericht

Directeur Registers Bedrijven Irene Salemink van het Centraal Bureau voor de Statistiek zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 20 maart a.s. een lezing presenteren over de transitie van een procesgedreven naar datacentrische organisatie.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek is natuurlijk bij uitstek onze kampioen gegevens verzamelen, bewerken en distribueren. De organisatie zit midden in een transitie van een procesgedreven aanpak naar een datacentrische benadering. De data architectuur moet gemoderniseerd worden, onder andere door de inzet van datavirtualisatie, en de rol van het CBS in het delen van informatie met andere organisaties is een groot punt van aandacht. In haar presentatie ‘CBS – De Transitie van Procesgedreven naar Data Centric’ zal zij hierop ingaan.

Irene Salemink is sinds 2012 directeur Registers Bedrijven bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Na haar studie Scheikunde aan de Universiteit Utrecht en een PhD in de Biochemie (Universiteit Maastricht) stapte ze in 2000 over naar het CBS. Irene heeft een voorliefde voor proces- en productinnovatie en is onder andere nauw betrokken geweest bij grote herontwerpen van complexe statistische productieprocessen, gecombineerd met bestuurlijke reorganisaties. Ze heeft ervaring met het opstellen van een Business Architectuur, introduceren van BiSL en een verscheidenheid aan projectmethodieken.

Haar grote uitdaging op dit moment ligt in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een CBS Logisch Data Warehouse oplossing als onderdeel van de nieuwe CBS Datastrategie. Het introduceren van nieuwe concepten en technologieën gaat daarbij hand in hand met het meenemen van de organisatie in dit veranderingstraject.

Kijk hier voor het volledige programma.
Meer informatie op de website van de DW&BI Summit 2018.
Partners