06-02-2018

Softwaretechnologiebedrijf Luminis opent vestiging in Eindhoven

Deel dit bericht

Softwaretechnologiebedrijf Luminis opent een vestiging in Eindhoven. Na Apeldoorn, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam is dit de vijfde vestiging in Nederland van het snelgroeiende technologiebedrijf. Deze nieuwe locatie van Luminis richt zich primair op de klanten in het zuiden van het land, met name in de regio Eindhoven.

Roger van Lier, de nieuwe directeur van de vestiging in Eindhoven, start samen met enthousiaste medewerkers vanuit Luminis het nieuwe bedrijf in het zuiden van het land. Van Lier heeft zich de afgelopen vijf jaar als zelfstandig professional gericht op mens en organisatie en IT-bedrijven geholpen met transformatie en groei. Luminis, opgericht op 1 april 2002, is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een professioneel technologiebedrijf met meer dan 160 medewerkers.

“De stap naar het opzetten van Luminis in Eindhoven is voor mij een hele logische”, vertelt Van Lier. “In deze rol komen mens, leiderschap, innovatie en transformatie voor mij helemaal samen. Luminis staat voor zakendoen in de digitale wereld. Dat vraagt om openheid, vertrouwen en samen innoveren. Wij leggen op creatieve wijze de verbinding tussen mens en technologie en helpen bedrijven met hun digitale strategie. Vanuit de vestiging Eindhoven willen we graag in deze regionale bakermat van technologische innovatie, onze kennis en vakmanschap met klanten en partners delen. En uiteraard zelf ook van hen leren.”

Kennissessie in Eindhoven
Op 6 maart organiseert Luminis in Eindhoven haar eerste kennissessie voor software engineers over encryptie. Tijdens deze kennissessie wordt diep ingegaan op de technologie die blockchain en crypto currencies laat werken. Angelo van der Sijpt, fellow van Luminis Eindhoven en expert op het gebied van security, verzorgt deze sessie. De sessie wordt gratis aangeboden. Luminis organiseert regelmatig kennissessies over nieuwe technologieën bij haar verschillende locaties.

Organisatie
Luminis streeft ernaar om de wendbaarheid en gedrevenheid van kleine bedrijven te combineren met de slagkracht van grote bedrijven. Daarbij volgt Luminis de filosofie van BSO-oprichter Eckart Wintzen (1939-2008). Volgens hem zijn bedrijven organismes die uit cellen zijn opgebouwd. Hierbij kunnen cellen zich delen zodat de cultuur van het bedrijf doorgegeven wordt. Zo is Luminis Eindhoven ook een afsplitsing van Luminis in Arnhem. Vanuit de vestiging van Luminis in Arnhem dragen diverse medewerkers bij aan de nieuwe ontwikkeling en uitbreiding van Luminis in Eindhoven. En natuurlijk zoeken we naar nieuwe collega’s die het team komen versterken.

Meer informatie: Luminis

Partners