Brain Upgrade: Crypto - behind the currency
(06-03-2018)

Deel dit bericht

Op 6 maart organiseert Luminis in Eindhoven haar eerste kennissessie voor software engineers over encryptie. Tijdens deze kennissessie wordt diep ingegaan op de technologie die blockchain en crypto currencies laat werken. Angelo van der Sijpt, fellow van Luminis Eindhoven en expert op het gebied van security, verzorgt deze sessie. De sessie wordt gratis aangeboden. Luminis organiseert regelmatig kennissessies over nieuwe technologieën bij haar verschillende locaties.

De “crypto” in “cryptocurrency” is dezelfde die we al jaren gebruiken, en ons veilig houden op het internet, bij het pinnen, en op andere plaatsen in onze verbonden wereld.

In deze sessie laat Angelo van der Sijpt je alle bewegende delen van encryptie zien, samen met het gebruik hiervan in het Java platform. We gaan het hebben over symmetrische vs asymmetrische encryptie, block- en stream ciphers, hashing en checksums. We laten zien hoe deze primitieven samen blockchain-technologie vormen, de basis van de verschillende crypto-currencies.
Deze avond geeft je een beter begrip van de technologie en zijn jargon, en je zult hiermee indruk kunnen maken op je collega’s, klanten, en baas.

Deze brain upgrade wordt verzorgd door Luminis Eindhoven. Met Eindhoven is Luminis neergestreken in zijn vijfde vestigingsplaats in Nederland. Luminis gelooft dat de wereld een beetje mooier kan, en een stukje menselijker. Onze passie is de digitale transformatie, waar we je doorheen loodsen door te inspireren, en door technologie slim toe te passen. Luminis helpt je te spelen volgens de nieuwe regels, en het leven beter te maken.

Programma
17:30: Ontvangst met eten en drinken
18:15: Deel 1
19:00: Pauze
19:15: Deel 2
20:00: Einde met borrel

Doelgroep
Java developers

6 maart 2018
17:30-20:30

Aanmelden

Partners