13-02-2018

SmartBear introduceert Swagger Inspector voor API-validatie

Deel dit bericht

SmartBear, aanbieder in softwarekwaliteitstools voor teams, heeft de release aangekondigd van Swagger Inspector, een gratis cloudgebaseerd API-test- en documentatietool om de validatie van elke API te vereenvoudigen en de OpenAPI-documentatie te genereren.

Naarmate meer applicaties afhankelijk worden van API's, is er meer aandacht voor integratie met API's die gemakkelijk zijn om mee te werken en die functioneren zoals bedoeld. Met de toenemende behoefte om kwalitatieve API's te bouwen, moeten ontwikkelaars eenvoudig hun API's kunnen valideren en ervoor zorgen dat ze nauwkeurig worden gedocumenteerd.

Vrijwel geen leercurve
Swagger Inspector is gebouwd om het ontwikkelaars zo eenvoudig mogelijk te maken om te controleren of een API werkt zoals bedoeld, of het nu REST, SOAP, GraphQL of anders betreft. Daarnaast kunnen ontwikkelaars automatisch OpenAPI-documentatie genereren om hun API leesbaar en gemakkelijk te gebruiken te maken. Swagger Inspector kan met één buttonklik een OpenAPI-documentatie voor elke API maken en de documentatie hosten op SwaggerHub. SwaggerHub is een ontwerp- en documentatieplatform voor teams, dat door meer dan 100.000 architecten en ontwikkelaars wordt gebruikt. Swagger Inspector kent vrijwel geen leercurve en stelt ontwikkelaars in staat te valideren of hun API's werken zoals bedoeld en API-documentatie te genereren zonder een nieuwe tool te hoeven leren of componenten aan hun bestaande code of processen toe te voegen.

Automatisch genereren
Omdat API's steeds meer een cruciale rol spelen bij digitale transformatie, wordt het volgens Christian Wright, EVP en GM, API Business bij SmartBear, noodzakelijk om sneller bruikbare en kwalitatieve API's te leveren. "We hebben Swagger Inspector gebouwd om het API-ontwikkelingsproces te vereenvoudigen, door ontwikkelaars in staat te stellen gemakkelijk hun OpenAPI-documentatie te testen en automatisch te genereren met één enkele cloudgebaseerd Swagger-tool."

Meer informatie: Swagger

Tags:

API, Development

Company:

Smartbear

Partners