26-04-2018

Pluralsight lanceert Technology Index voor software development

Deel dit bericht

Pluralsight, leerplatform voor bedrijfstechnologie, kondigt de lancering aan van de Pluralsight Technology Index. Deze index rangschikt de vraag en groeisnelheid van meer dan 300 programmeertalen, hulpmiddelen en kaders voor softwareontwikkeling.

De index biedt CIO's, CTO's en hun teams inzicht in de groeiende en afnemende technologische trends zodat zij hun technologiestrategieën kunnen aanpassen en hun prioriteiten voor de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden kunnen bepalen.

De Pluralsight top 20 van meeste begeerde ontwikkelaarstalen, -hulpmiddelen en -kaders is:
1.  Java
2.  HTML
3.  C++
4.  JavaScript
5.  Blockchain
6.  jQuery
7.  C
8.  CSS
9.  C#
10.  Arduino
11.  Android Development
12.  Python
13.  Salesforce
14.  PHP
15.  MySQL
16.  Angular
17.  Amazon Web Services (AWS)
18.  Spring
19.  SQL
20.  Node.js

De Pluralsight Technology Index verkrijgt informatie uit bijna 8 miljard datapunten in vijf bronnen, geselecteerd vanwege hun populariteit bij een breed ontwikkelaarspubliek. De bronnen zijn Github, Stack Overflow, Google AdWords, YouTube en Google Search. De index zal maandelijks geactualiseerd worden, en een deskundige analyse van de ranglijst zal elk kwartaal gepubliceerd worden, en de eerste analyse is reeds beschikbaar.

"Bedrijfsleiders kunnen innovatie in hun bedrijven alleen stimuleren als ze op de hoogte zijn van de krachtigste en de opkomende talen, hulpmiddelen en kaders en als ze de juiste vaardigheden in hun teams hebben om ze te gebruiken," aldus Nate Walkingshaw, Chief Experience Officer bij Pluralsight. "De Pluralsight Technology Index dient als een uitgebreide bron voor het evalueren van de technologieën en vaardigheden waar de CIO's in moeten investeren."

Meer informatie over de Pluralsight Technology Index.

Partners