01-05-2018

SAS Data Science & Analytics Day biedt innovatieve cases

Deel dit bericht

Innovatief gebruik van analytics verandert de wereld. Hoe kunnen organisaties optimaal inspelen op de nieuwe economie? Met de SAS Data Science & Analytics Day willen we organisaties nieuwe inzichten en ideeën bieden die bijdragen aan de 'analytics economy' binnen hun organisatie. Op donderdag 31 mei vindt de eerste SAS Data Science & Analytics Day plaats in het NBC in Nieuwegein.

Inspelen op ontwikkelingen en trends in data science en AI
Met de Data Science & Analytics Day wil SAS meer inspelen op de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van data science en artificial intelligence. “Een belangrijk verschil met het populaire SAS Forum, is dat we willen inspelen op een breder publiek. Met de inhoud van het programma richten we ons naast de bestaande doelgroepen bijvoorbeeld ook op data scientists en innovation managers.” vertelt Bert Boers, Regional Vice President Western Europe bij SAS.

Data Science Escape Room
De SAS Data Science & Analytics Day biedt een veelzijdig programma voor verschillende functies. De dag staat bol van allerlei nieuwe en innovatieve activiteiten. Uniek en innovatief is de Data Science Escape Room. Hoe kan in de Data Science Escape Room met data, analytics én creativiteit een grootschalige cyberaanval op Datacenter Two Flags worden tegenhouden om de wereld voor een duistere macht te behoeden.

Innovatie cases: Chatbots en slaaprobot
Tijdens de dag presenteren uiteenlopende organisaties vernieuwende praktijkcases vanuit diverse invalshoeken. Zo zijn er presentaties van o.a. Rijkswaterstaat, ING, KNVB, SUEZ, Achmea, Havenbedrijf Rotterdam en Dekra Rail. In de SAS Talks op het plenaire podium worden innovatieve toepassingen van analytics getoond. Prof. dr. Manon Benders, Hoogleraar en afdelingshoofd Neonatologie bij het UMC Utrecht, heeft een prachtig verhaal over innovaties in de zorg. Kevin Pennekamp van Finaps en Mark Bakker van SAS geven een presentatie over het gebruik van Analytical Driven Chatbots en wat ze voor organisaties kunnen betekenen. Innovaties reiken zelfs tot in de slaapkamer. In “Going to bed with a Robot” vertelt Julian Jagtenberg, founder Somnox, over een slaaprobot die mensen helpt om beter te slapen.

Keynote sprekers: Peter Hinssen en Kjeld Nuis
Peter Hinssen zal tijdens de SAS Data Science & Analytics Day de bezoekers inspireren met zijn presentatie ‘The Day After Tomorrow’ over de veranderende wereld en de gevolgen daarvan op organisaties.
De dag wordt afgesloten door een interview van dagvoorzitter Vivianne Bendermacher met meervoudig Europees- en Wereldkampioen én tweevoudig Olympisch goud winnaar Kjeld Nuis. Kjeld zal vertellen over het stellen van doelen, het omgaan met tegenslagen, het presteren onder druk en het verleggen van grenzen.

Onderdeel Dutch Data Science Week
De SAS Data Science & Analytics Day maakt deel uit van de Dutch Data Science week die dit jaar plaatsvindt van 28 mei tot en met 1 juni.  

Meer informatie over de SAS Data Science en Analytics Day

Partners