07-05-2018

Qlik versterkt focus op Developer Community

Deel dit bericht

Qlik, aanbieder op het gebied van data-analyse, heeft tijdens haar jaarlijkse conferentie Qonnections bekendgemaakt haar focus op developers verder te versterken. Het bedrijf doet dit onder meer door de bestaande developers community verder uit te bouwen en een nieuw op developers gericht platform te lanceren.

Developers creëren nieuwe, innovatieve oplossingen voor de meest geavanceerde uitdagingen op het gebied van business analytics. Ze tackelen gigabytes aan datasets en omzeilen allerlei uitdagingen binnen big data en IoT. Daarbij verwachten developers van analytics-aanbieders dat ze hen voorzien van gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossingen waarmee projecten snel kunnen worden uitgevoerd.
Om developers te helpen bij het ontwikkelen en testen van vernieuwende datagedreven applicaties, biedt Qlik diverse oplossingen aan. Dit deed het bedrijf eerder met onder andere de Advanced Analytics Toolbox en een continu groeiende community op Qlik Branch. Deze initiatieven worden nu verder uitgebreid met de lancering van Qlik Core.

Qlik Core
Qlik Core is een nieuw platform voor de ontwikkeling van datagedreven applicaties. Het platform, dat nu nog in bèta is, maakt gebruik van de Associative Engine van Qlik. Met Qlik Core kunnen developers embedded analytics gebruiken om nieuwe businessmodellen aan te sturen. BI wordt hierdoor niet langer uitsluitend gedreven door eindgebruikers, maar inzetbaar voor iedere mogelijke interactie met data. Gebruikmakend van een open source distributie model (github) stelt Qlik zijn Associative Engine met de bijbehorende API’s en libraries ter beschikking voor gebruik in non-dashboard projecten. Deze projecten kunnen met de schaalbare node-architectuur van Qlik worden uitgerold om zo op grote schaal hoogstaande technologie te kunnen leveren.

Open source
Qlik Core bevat diverse open source library-onderdelen, zoals halyard.js, mira.js, enigma.js, enigma-go, picasso.js en after-works.js. In tegenstelling tot oplossingen van andere BI-aanbieders zorgt Qlik Core voor een snelle time-to-market met de schaalbaarheid van Linux, de voordelen van een containeraanpak en een groot supportnetwerk dankzij het Qlik Branch developer ecosysteem.

Qlik Core stelt developers met een unieke benadering in staat analytics-projecten efficiënter aan te pakken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de Qlik Associative Engine te embedden in IoT-omgevingen, om dataverzamelingen eenvoudiger te schalen en deze als data-opslag te gebruiken zodat het associatievermogen ten volle wordt benut. De Associative Engine kan daarnaast worden ingezet in analytics workflows, waarbij verschillende data worden verzameld op verschillende momenten in de flow. Op die manier ontstaan direct inzichten die gebruikt kunnen worden om de belangrijkste processen binnen een bedrijf aan te passen en te optimaliseren.

Partners