29-05-2018

Team Centric vierde op NK Software Testen 2018

Deel dit bericht

Het team van Centric-testers – Vermilion Minotaur – dat op 1 mei meedeed aan het NK Software Testen 2018 is vierde geworden. Dit werd bekendgemaakt tijdens de TestNet-voorjaarsbijeenkomst op 15 mei.

Centric nam samen met nog twintig teams deel aan het event in het NBC in Nieuwegein. Vermilion Minotaur bestaat uit Harm Bruin, Egbert Mulder, Floris Papendorp en Sara Raap-van Bussel.

Sara Raap-van Bussel: “We zijn dik tevreden met de uitslag, ook omdat dit pas de tweede keer is dat we meedoen. Vorig jaar werden we zevende en de jury gaf aan dat het niveau van alle teams dit jaar sterk verbeterd is. Volgend jaar hopen we natuurlijk nóg verder te komen!”
Wat is er getest?

De deelnemers kregen de opdracht een applicatie van ThiemeMeulenhoff te testen. Deze oplossing – die in de praktijk al wordt gebruikt - is bedoeld voor studenten en docenten en wordt ingezet bij het maken, lezen en nakijken van opdrachten. De testteams kregen drie uur de tijd om de applicatie te testen op laptops, mobiel en tablets. Vervolgens moesten ze een testrapport opmaken en adviezen uitbrengen.
Score

De score werd bepaald op basis van criteria als doelgerichtheid, kwaliteit en juistheid van bugmeldingen. Daarnaast keek de jury naar het testrapport, uitgevoerde en niet-functionele testen, communicatie en interactie.

Company:

Centric, TestNet

Partners