05-06-2018

Thinkwise low-code platform klaar voor de AVG

Deel dit bericht

Thinkwise helpt gebruikers van haar low-code platform om sneller te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Thinkwise Suite is hiervoor uitgebreid met de Data Sensitivity-module, bedoeld voor het anonimiseren van persoonsgegevens. Hierdoor kan tijdens het ontwikkelen van software op een veilige manier met testgegevens gewerkt worden.

Door de opkomende AVG/GDPR is het voor bedrijven belangrijker dan ooit dat hun IT-omgeving veilig is en aan de wettelijke eisen rond privacybescherming voldoet. Thinkwise heeft zijn eigen werkwijzen AVG-compliant ingericht, en introduceert nu een Data Sensitivity-module waarmee gebruikers van het Thinkwise low-code platform veilig met persoonsgegevens kunnen werken.
“Met de nieuwe Data Sensitivity-module kunnen gebruikers van ons platform eenvoudig de persoonsgegevens van hun klanten en partners anonimiseren,” zegt Robert van der Linden, medeoprichter en CEO van Thinkwise. “Dit is een belangrijke eis om aan de AVG te kunnen voldoen. Als leverancier van een low-code platform faciliteren wij een continu ontwikkelproces, en daarbij is privacybescherming cruciaal.”
 
Softwareontwikkeling en AVG
Thinkwise voorziet de gebruikers van haar low-code platform van de juiste middelen om aan de eisen van de AVG te voldoen en geeft daarnaast advies op maat met betrekking tot Privacy by Design en Default. Organisaties moeten bij de ontwikkeling van (nieuwe) producten en diensten al in de ontwerpfase aandacht besteden aan de bescherming van persoonsgegevens.

Company:

Thinkwise

Partners