20-06-2018

Van den Bosch Transporten kiest voor Thinkwise platform

Deel dit bericht

Van den Bosch Transporten, specialist in intermodaal transport, gaat na een succesvolle Proof of Concept de samenwerking aan met Thinkwise, leverancier van low-code modelgedreven software. Van den Bosch Transporten vervangt met behulp van de Thinkwise Suite verouderde bedrijfssoftware en zet haar automatiseringsbehoeften snel om in nieuwe oplossingen.

Tijdens een Proof of Concept met Thinkwise is een oplossing gerealiseerd om het facturatieproces voor een van de overslagterminals van het bedrijf te automatiseren. Doordat Van den Bosch Transporten het proces heeft geoptimaliseerd naar de wensen van zijn klanten, sloot deze niet meer aan op de werkwijze van het gebruikte terminal- managementsysteem. Hierdoor moesten maandelijks handmatig tientallen Excel- bestanden gecombineerd worden om op de gewenste manier te kunnen factureren. De nieuwe oplossing genereert door middel van geregistreerde activiteiten automatisch de juiste facturen op basis van door de klant gespecificeerde kostensoorten en -plaatsen.

Sneller en efficiënter
Het systeem bespaart verder meerdere dagen werk per maand en de kans op fouten is aanzienlijk verminderd. Hierdoor kan sneller en efficiënter gefactureerd worden en wordt de betalingstermijn verkort door de facturen eerder en first-time-right aan te kunnen bieden aan de afnemer. Van den Bosch Transporten beschikt nu over een omgeving waarmee het bedrijf haar procesoptimalisaties snel en kostenefficiënt kan doorvoeren om daarmee concurrentievoordeel te vergroten. Door de low-code en modelgedreven aanpak kan tot wel een factor 10 sneller software worden gerealiseerd dan met traditionele software-ontwikkelmethoden als programmeren in Java en C#.

Met het Thinkwise-platform zet Van den Bosch Transporten in op een toekomst waarin het gebruik van big data, AI en Internet of Things (IoT) een steeds grotere rol speelt. Zo kunnen voorspellende analyses en slimme algoritmen gebruikt worden om de transportbehoefte te koppelen aan de op dat moment en ter plekke beschikbare mobiliteit. Dit draagt bij aan kostenbeheersing en productiviteitsgroei.

Company:

Thinkwise

Partners