06-06-2018

NativeScript 4.0 vereenvoudigt mobiele ontwikkeling

Deel dit bericht

Progress introduceert NativeScript 4.0. Dit open source framework om cross-platform native iOS- en Android-apps te bouwen, voorziet nu in een gestroomlijnde workflow met ondersteuning voor geavanceerde navigatiescenario’s en een diepgaandere integratie met Vue.js. NativeScript 4.0 stelt ontwikkelaars nog beter in staat om snel en eenvoudig goed presterende mobiele apps te ontwikkelen die op beide platformen compatibel zijn.

Aangezien bijna 70 procent (bijna 21 miljoen) van alle ontwikkelaars wereldwijd de keuze maakt voor JavaScript als geprefereerde ontwikkeltaal, wil NativeScript hen in staat stellen om cross-platform native iOS- en Android-apps te bouwen met ontwikkeltaal waar zij bedreven in zijn - Angular, Vue.js, TypeScript of JavaScript. Deze nieuwe versie van NativeScript bevat verbeteringen aan het core framework en plugins, naast tool-updates die ontwikkelaars helpen met het boosten van productiviteit gedurende de ontwikkelingscyclus.

Angular Schematics Support
NativeScript 4.0 maakt het eenvoudig voor Angular-ontwikkelaars om gebruik te maken van NativeScript, aangezien vanaf deze nieuwe versie Angular CLI-processen en tools voor het bouwen van web- en mobiele applicaties officieel ondersteund worden met één enkele code base. Dit stelt ontwikkelaars in staat om native mobiele projecten toe te voegen aan bestaande Angular- en webprojecten door het hergebruiken van een bestaande code base. De nieuwe versie bevat eveneens ondersteuning voor Angular Schematics. De workflow tool dat zich richt op gebruiksgemak en ontwikkeling, schaalbaarheid en herbruikbaarheid, atomiciteit en asynchroniciteit. “NativeScript geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun reeds ontwikkelde skills te gebruiken om geweldige iOS- en Android-ervaringen te bouwen", zegt Stephen Fluin, Developer Advocate voor Angular. “De groeiende NativeScript-gemeenschap, plugin-markt en de ondersteuning die Progress aanbiedt aan de ontwikkelaarsgemeenschap maken het makkelijk voor ontwikkelaars om hun expertise en code verder te ontwikkelen.”

NativeScript ondersteunt eveneens veelgebruikte, geavanceerde navigatiescenario’s om echte native mobiele workflows te bouwen. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van hun geprefereerde view als basis van hun applicaties. Voorheen was de root van een app een frame waarmee pagina’s konden worden bekeken. Nu krijgen ontwikkelaars de vrijheid om TabView of RadSideDrawer te gebruiken als root van de app.

LiveSync met Webpack
NativeScript-ontwikkelaars kunnen vanaf nu LiveSync en Webpack simultaan gebruiken. Dit geeft hen betere ontwikkelingservaringen aangezien ze een applicatie in Webpack kunnen gebruiken als onderdeel van het ontwikkelproces. Hierdoor wordt het makkelijker om problemen vroeg in het ontwikkelingproces te identificeren en aan te pakken, nog voor een app wordt vrijgegeven.

Asset Generation
Asset generation was in het verleden een veelvoorkomend probleem voor ontwikkelaars. Dit wordt met de nieuwste release van NativeScript verholpen. Zo kunnen iconen en splash screens nu worden gegenereerd op basis van één hoge resolutie afbeelding, gekozen door de ontwikkelaar. Dit bespaart tijd omdat het beeldbewerking elimineert.

Daarnaast biedt NativeScript nu een nieuwe template die authenticatie eenvoudiger maakt met verschillende single sign-on providers, als onderdeel van de integratie met Progress Kinvey BaaS. De beste manier om de voordelen van de nieuwe template te ondervinden, is via NativeScript Sidekick. Sidekick neemt de opstart van de Kinvey BaaS-configuratie in handen en biedt out-of-the-box een aantrekkelijke, nieuwe login view. Deze en andere NativeScript-app templates zijn nu beschikbaar in de NativeScript Marketplace.

Vue.js-integratie
NativeScript heeft ook de functionaliteit voor Vue.js-ontwikkelaars uitgebreid en biedt zo meer mogelijkheden om code te delen. Dit stelt ontwikkelaars verder in staat om hun reeds verworven Vue.js-vaardigheden te benutten om cross-platform-applicaties te bouwen. “Het is geen geheim dat mobiele apps van hoge kwaliteit native skills vereisen. NativeScript legt deze skills in de handen van een grote gemeenschap van ontwikkelaars die ze willen aanwenden in JavaScript, Angular, TypeScript of Vue.js om de volgende generatie mobiele apps te bouwen”, zegt Dmitri Tcherevik, Chief Technology Officer bij Progress. “Deze nieuwste release van NativeScript bouwt voort op onze missie om ontwikkelaars de mogelijkheden te geven om apps met een grote impact en goede prestaties te bouwen voor iOS en Android, makkelijker en sneller dan ooit tevoren.”

NativeScript is een open source framework waarmee ontwikkelaars zich drastisch minder hoeven in te spannen. Zij zijn in staat om hun eigen capaciteiten aan te wenden en hebben de mogelijk om code te hergebruiken tussen web- en mobiele platformen. Ontwikkeld en ondersteund door Progress werd NativeScript al ruim twee miljoen keer gedownload.

Meer informatie over nieuwe mogelijkheden in NativeScript 4.0.

Partners