14-06-2018

Tien internationale startups bepalen koers voor toekomst smart cities

Deel dit bericht

Startupbootcamp Smart City & IoT, een onderdeel van het wereldwijde netwerk van innovatieprogramma’s om startups over de hele wereld te laten accelereren, heeft de aftrap gegeven voor het programma van 2018.

Vijftien internationale startups, uit Israël, Polen, Nederland, Italië, Finland, Spanje, Bulgarije, Verenigd Koninkrijk, Kroatië en Duitsland, hebben deelgenomen aan de selectiedag op 29 mei van Startupbootcamp Amsterdam. De startups hebben een strenge beoordelingsronde doorlopen in aanwezigheid van meer dan vijftig mentoren en partners van Startupbootcamp. Tijdens een vier maanden durend selectieproces werden uit meer dan 440 internationale aanmeldingen de winnende bedrijven gekozen. Zo kregen de startups de kans om hun oplossingen te presenteren die zullen bijdragen aan efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid van onze steden.

De tien geselecteerde startups zijn:
Bitz (Nederland)
Safeguard AI (Nederland)
SMART-I (Italië)
Presnsr (Finland)
Citizens (Bulgarije)
Tradler (Spanje)
Mela Works (Verenigd Koninkrijk)
Prognostic (Verenigd Koninkrijk)
TransferHero (Kroatië)
SCYLLA (Duitsland)

Volgens directeur Manuela Krull-Mancinelli van het Smart City & IoT-programma hebben de oplossingen van Smart City & IoT gevolgen voor ons allemaal. “In ons programma richten we ons enerzijds op projecten die zich focussen op slimme gebouwen en slimme mobiliteit, en anderzijds op die van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Deze afbakening is zeer belangrijk omdat het concept Smart City zeer breed is. De geselecteerde startups maken gebruik van nieuwe technologieën, zoals Internet of Things, blockchain en kunstmatige intelligentie.”

Ontwikkelingsprogramma
De geselecteerde teams volgen een intensief ontwikkelingsprogramma van 3 maanden met workshops, mentorsessies en bijeenkomsten. Dit programma begint op 2 juli en eindigt op 18 oktober 2018 met de Demo Day in aanwezigheid van meer dan 100 influencers, mentoren, partners en investeerders. Ze worden begeleid door een netwerk van ondernemers, topmanagers en investeerders en krijgen toegang tot invloedrijke organisaties om zo versneld te kunnen ontwikkelen en groeien. Behalve kantoorruimte in Amsterdam, 15.000 euro startkapitaal en ondersteuning van Startupbootcamp-partners zoals Vodafone, Schiphol, PwC, Unica, Sandd, Amazon en Cisco, hebben ze toegang tot een internationaal netwerk van particuliere investeerders en verstrekkers van risicokapitaal voor mogelijke verdere investeringen.

Na deelname aan het acceleratie-onderdeel in Amsterdam zullen de startups onderdeel zijn van het Startupbootcamp Global Alumni programma, waarin meer dan 600 startups over de hele wereld met elkaar zijn verbonden.

Partners