06-06-2018

OutSystems haalt 360 miljoen dollar op aan investeringen van KKR en Goldman Sachs

Deel dit bericht

OutSystems kondigt aan dat het 360 miljoen dollar heeft opgehaald in een investeringsronde van KKR en Goldman Sachs. De investering maakt de organisatie meer dan 1 miljard dollar waard. De opgehaalde fondsen worden ingezet om bedrijfsexpansie te realiseren. Ook wordt er geïnvesteerd in R&D met als doel softwareautomatisering verder te ontwikkelen.

Het OutSystems Low-Code-platform stelt klanten in staat efficiënter bedrijfsapplicaties te bouwen en te onderhouden. Door gebruik te maken van automatisering, artificial intelligence en diepgaande integraties kunnen software-ontwikkelaars en zakelijke gebruikers applicaties bouwen met een intuïtieve visuele interface in plaats van deze traditioneel te coderen. Bedrijven kunnen ondanks het tekort aan ontwikkelaars, maatwerk applicaties bouwen in slechts dagen en weken, in plaats van in maanden en jaren. Hierdoor profiteren zij van grote kostenbesparingen en concurrentievoordeel.

Organisaties zoals Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh, Schneider Electric en GM Financial gebruiken het Low-Code-platform van OutSystems om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen waarmee zij hun bedrijfsvoering kunnen onderscheiden en digitaliseren. Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties. Denk aan grote bedrijfskritische oplossingen die legacy systemen (zoals ERP en CRM) vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen waaronder online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten.

OutSystems wordt gezien als marktleider vanwege de breedte en de diepgang van het platform. De organisatie bedient duizenden klanten wereldwijd en wordt gezien als een van de snelst groeiende technologiebedrijven met een omzet boven de 100 miljoen dollar. OutSystems groeit jaarlijks met meer dan 70 procent.

Grootste bedrijfsuitdagingen
Paulo Rosado, CEO van OutSystems: “We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling. Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.”

Stephen Stanley, Directeur bij KKR: “We geloven dat dit pas het begin is van een lange periode van significante groei in de markt van Low-Code applicatieontwikkeling. We zijn blij dat we een uitstekende leider als OutSystems kunnen ondersteunen.” Lucian Schoenefelder, member bij KKR, voegt daaraan toe: “OutSystems past perfect in de strategie van KKR om de beste technologieondernemers te ondersteunen in hun ambitie om wereldwijd marktleider te worden in grote markten.  We zijn zeer verheugd om samen te werken met Paulo en zijn team en zullen alle mogelijkheden van KKR's wereldwijde platform aanwenden voor de uitbreidingsplannen van OutSystems.”

“We kunnen naar elke belangrijke industriesector kijken en daar enthousiaste en loyale klanten van OutSystems vinden die allen unieke oplossingen hebben ontwikkeld en het platform breed inzetten binnen de organisatie,” zegt Kirk Lepke, Vice President bij Goldman Sachs Private Capital Investing (PCI).

Christian Resch, Managing Director bij Goldman Sachs PCI, voegt toe: “OutSystems staat gelijk aan wat wij zoeken in nieuwe investeringen: de ondersteuning van uitzonderlijke oprichters en managementteams van innovatieve bedrijven die een belangrijke kans bieden om waarde op lange termijn te creëren. We kijken er erg naar uit om Paulo en het team te ondersteunen om deze unieke organisatie te laten groeien.”

Unieke bedrijfscultuur
“Het potentieel dat wij met OutSystems in de markt zien is ongelofelijk,” zegt Mike Pehl, OutSystems bestuurslid en Managing Partner bij Guidepost Growth Equity. “Met klanten in meer dan 50 landen en bijna 250 partners die op het platform ontwikkelen is het duidelijk dat de markt voor Low-Code een kantelpunt heeft bereikt, en OutSystems is de duidelijke leider.”
“OutSystems is opgericht in 2001 en heeft altijd een sterke visie gehad op het platform. Bovendien heeft OutSystems een unieke bedrijfscultuur die kwaliteit en transparantie bevordert,” zegt Joaquim Sérvulo Rodrigues, OutSystems bestuurslid en Partner bij Armilar Venture Partners. “De technologie legt de lat hoog voor potentiële concurrenten om de markt te betreden. OutSystems heeft een geheel nieuwe markt gecreëerd.”

“Deze investering volgt op een recordjaar voor het bedrijf,” zegt Rosado. “OutSystems staat sterk als pionier op het gebied van Low-Code ontwikkeling. Met wereldwijde investeerders als KKR en Goldman Sachs, die onze visie delen op het gebied van de toekomst van softwareontwikkeling, zitten wij op het pad van groei en innovatie waarmee we fundamenteel veranderen hoe organisaties software ontwikkelen.”

De investering van KKR wordt mogelijk gemaakt door het Next Generation Technology Growth Fund.

Partners