09-07-2018

Pensioenfonds Waterbouw wil pensioenadministratie overdragen aan Centric

Deel dit bericht

Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) Waterbouw en Centric tekenen een Memorandum of Understanding voor het onderbrengen van de pensioenadministratie bij Centric per 1 januari 2019.

BPF Waterbouw voert op dit moment de pensioenadministratie voor zijn bijna 12.000 deelnemers nog zelf. Met het oog op kostenefficiënter werken en meer schaalvoordeel besloot het BPF een selectietraject te starten voor het uitbesteden van de pensioenadministratie. Kwaliteit en continuïteit waren daarin de belangrijkste factoren. Na een zorgvuldig selectietraject bleek het aanbod van Centric het beste aan te sluiten op de wensen van het BPF.

Kitty Roozemond, voorzitter BPF Waterbouw: “In 2017 besloot ons bestuur na zeer zorgvuldig onderzoek dat het BPF Waterbouw als zelfstandig fonds moet doorgaan. Dit in het belang van de deelnemers met het oog op pensioenresultaat en dekkingsgraad. Onderdeel van dat besluit was om aansluitend onderzoek te doen naar de robuustheid en de kostenefficiency van de uitvoering. Ten aanzien van de pensioenadministratie is de uitkomst dat we met Centric tot een uitbestedingsovereenkomst willen komen. Het tot op heden constructieve en zakelijke overleg geeft mij het vertrouwen dat deze over een aantal maanden getekend kan worden.”

Guust Sturm, COO Centric: “Wij zetten hiermee een mooie stap in onze groeiambitie binnen de financiële dienstverlening. We hebben de afgelopen periode met BPF Waterbouw al veel details van een langetermijnsamenwerking besproken en hebben er dan ook veel vertrouwen in dat we de aankomende periode verdere afspraken kunnen concretiseren en starten met de transitie.”

Zodra het Memorandum of Understanding is getekend, start Centric met de implementatie van de dienstverlening zodat op 1 januari 2019 live kan worden gegaan.

Tags:

ICT

Company:

Centric

Partners