11-07-2018

OutSystems en Atos sluiten strategisch partnership

Deel dit bericht

OutSystems heeft een strategische overeenkomst getekend met Atos in België. Atos gaat het Low-Code platform van OutSystems inzetten bij klanten om cloud- en digitale transformatie-initiatieven te versnellen. OutSystems haalt met het partnership branchespecifieke kennis in huis van de belangrijkste sectoren waarin Atos actief is: finance, manufacturing en gezondheidszorg.

Atos adviseert en begeleidt klanten bij hun digitale transformatie-projecten en helpt om deze projecten succesvol te versnellen. Het Low-Code-platform van OutSystems wordt door Atos ingezet om de ontwikkeltijd en time-to-market van applicaties drastisch te verkorten. Tevens wordt het platform ingezet om legacy-systemen te vervangen en innovaties toe te passen op het gebied van Artificial Intelligence, Blockchain en Internet of Things.

Volgems Bart Van Assche, Head of Enterprise Platform Services bij Atos fungeert het platform van OutSystems als de motor waarmee klanten hun digitale transformatie in de volgende versnelling zetten. “De ontwikkeling van applicaties verschuift van traditioneel coderen naar visueel modelleren, wat zorgt voor een snellere oplevering. Bovendien wordt ook de business meer betrokken bij het ontwikkelen en beheren van mobiele- en webapplicaties. Deze agile manier van werken wordt door gebruik van het OutSystems-platform sterk gestimuleerd.”

Michel Van Cotthem, Country Lead België bij OutSystems: “België en Luxemburg staan op het punt om Low-Code te omarmen. De behoefte om digitaal te transformeren was er al, maar Low-Code was nog niet ontdekt. Grote spelers raken nu geïnteresseerd en dat beïnvloedt de markt. De technologie is in andere landen al gemeengoed en krijgt nu ook in België steeds meer voet aan de grond. De toenemende adoptie staat in lijn met de omarming van cloud en toont aan dat digitale transformatie in deze regio steeds serieuzere vormen aanneemt. Wij zijn erg blij met de samenwerking en de kansen die het biedt om organisaties in finance, manufacturing en gezondheidszorg te ondersteunen bij het differentiëren en innoveren.”

Partners