06-08-2018

NetApp en NVIDIA geven deep learning extra impuls met AI-architectuur

Deel dit bericht

NetApp heeft de beproefde architectuur van NetApp ONTAP AI gelanceerd. Deze wordt aangedreven door DGX-supercomputers van NVIDIA en via de cloud verbonden NetApp AFF A800 all-flash storage om de datapipeline door edge, core en cloud heen te vereenvoudigen, versnellen en te schalen om zo deep learning te implementeren en klanten te helpen echte impact met AI te realiseren.

Hoewel veel organisaties nieuwe AI-platformen, -tools en -praktijken aannemen, hebben de meeste niet genoeg controle over hun gedistribueerde dataopslag om te zorgen dat ze volledige, actuele en toegankelijke data voor hun AI-projecten hebben. Succes met AI hangt af van hoe een bedrijf data benadert. Organisaties moeten inzicht in en controle over hun data hebben, van edge en core tot cloud, om effectief te zijn in de AI-gebruiksvormen van tegenwoordig en een bedrijf toekomstbestendig te maken voor nieuwe AI-applicaties.

"Overal investeren organisaties aanzienlijk in AI, maar vaak missen ze de infrastructuur die nodig is om hun data te optimaliseren voor AI-projecten en om hun applicaties en workflows af te stemmen, zodat ze de verwachte impact krijgen", zegt Octavian Tanase, Senior Vice President ONTAP bij NetApp. "De data-oplossingen via de cloud van NetApp en nieuwe beproefde architectuur met DGX van NVIDIA creëren één data-omgeving voor AI. Hierdoor krijgen klanten de controle, toegang en performance die ze nodig hebben om de juiste data op het juiste moment op de juiste locatie naar hun AI-applicaties te sturen, en dat allemaal op niveau en allemaal geïntegreerd, beheerd en beschermd door de NetApp Data Fabric."

Naadloze datapipeline
Door gebruik van de NetApp Data Fabric stelt ONTAP AI ondernemingen in staat een naadloze datapipeline te creëren die zich uitstrekt van de edge tot de core en de cloud. In deze pipeline worden met volledige controle en protectie uiteenlopende, dynamische en gedistribueerde databronnen geïntegreerd. ONTAP AI heeft enorme rekenkracht en capaciteit, waardoor performanceknelpunten worden weggenomen en veilige, onderbrekingsvrije toegang tot data vanaf meerdere bronnen en data-indelingen mogelijk is.

"De combinatie van DGX van NVIDIA en all-flash disksystemen van NetApp vervult de infrastructurele uitdagingen van hedendaagse AI-implementaties", zegt Jim McHugh, vicepresident en algemeen directeur van Deep Learning Systems bij NVIDIA. "NVIDIA’s leiderspositie op het gebied van AI- en GPU-computing in combinatie met de innovatie van NetApp op het gebied van all-flash storagesystemen biedt klanten een snellere manier om AI te implementeren met beproefde performance en een vereenvoudigd bedrijfsmodel."

ONTAP AI is een gezamenlijke beproefde architectuuroplossing van NetApp en NVIDIA waarin krachtige GPU-oplossingen worden gecombineerd met snelle en met de cloud verbonden flashsystemen en software.

Functies en voordelen zijn onder andere:
- Geakkelijk te implementeren. Ga sneller aan de slag met AI door een ingewikkeld ontwerp en giswerk uit te bannen.
- Grenzeloos schalen. Organisaties die starten met deep learning kunnen beginnen met een 1:1-configuratie en wanneer ze meer data krijgen horizontaal schalen tot een 1:5-configuratie of hoger.
- Met vertrouwen te werk gaan. Hoge-beschikbaarheidsoplossing met redundante storage en netwerk- en serververbindingen.

ONTAP AI is verkrijgbaar via NetApp partners.

Partners