23-08-2018

Progress stelt ABL-code beschikbaar als Open Source met release van Spark Toolkit

Deel dit bericht

Progress heeft de release aangekondigd van Progress Spark Toolkit, een set open source ABL-code en aanbevolen best-practices om organisaties in staat te stellen bestaande applicaties te evolueren en hun mogelijkheden uit te breiden.

De Spark Toolkit was eerst alleen beschikbaar bij Progress Services, en is gemaakt in samenwerking met het Progress Common Component Specification (CCS) project. Dit project bestaat uit een groep Progress OpenEdge-klanten en -partners die een standaardset met specificaties definiëren voor de gemeenschappelijke componenten voor het bouwen van moderne bedrijfstoepassingen. Door de community in te schakelen heeft Progress gebruikgemaakt van de best practices bij de ontwikkeling van deze standaardgebaseerde componenten en tools om een hoger niveau van interoperabiliteit, flexibiliteit, efficiëntie en effectiviteit mogelijk te maken.

Tien componenten
Er zijn momenteel tien componenten beschikbaar in de Spark Toolkit. De eerste drie zijn vereiste componenten gericht op startende en bootstrapping-sessies, zakelijke diensten en een authenticatiecomponent. De resterende componenten zijn gericht op onderwerpen als verbinding tot een service, logging, catalogusbeheer, tagging, mapping en meer.
De naleving van de CCS door de toolkit betekent dat klanten het lock-in risico voor componenten vermijden en kunnen kiezen uit verschillende leveranciers die de standaard implementeren. De toolkit is compatibel met de meest recente versie van OpenEdge, 11.7, en is beschikbaar onder Apache License 2.0. Naar verwachting zullen er in de toekomst meer componenten worden toegevoegd.

"We hebben veel klanten en toepassingspartners die hun zakelijke applicaties moderniseren en transformeren om te concurreren op een steeds veeleisender wordende markt", zegt Senior VP Core Products John Ainsworth bij Progress. "De Spark Toolkit biedt hen mogelijkheden om hun modernisering te vereenvoudigen en te versnellen, wat een concurrentievoordeel oplevert."

Partners