07-09-2018

Eerste Y Combinator Startup Accelerator-programma in Amsterdam

Deel dit bericht

Y Combinator, Amerikaanse startup accelerator, en de Nederlandse cloudcommunicatieprovider MessageBird organiseren op 12 september 2018 een Q&A- en netwerksessies voor startup-oprichters en ondernemers. Y Combinator is opgericht in 2005 en pionier in een baanbrekend model voor het begeleiden van startups in een vroeg stadium.

Het event wordt geleid door Robert Vis, CEO van MessageBird en alumnus van Y Combinator. Hij vertelt daar uit eerste hand hoe je binnenkomt en hoe het gaat bij Y Combinator, de bekende startup accelerator in Silicon Valley. Y Combinator was reeds betrokken bij innovatieve technologie-disruptors als AirBnB, DropBox, Reddit en Twitch. Aanmelden voor het event kan hier.

“De bloeiende startup-scene in Amsterdam is een magneet geworden voor tech-talent. Met events als deze hoopt Y Combinator een brug te slaan tussen Amsterdam en Silicon Valley”, zegt Michael Seibel, CEO en partner van Y Combinator CEO.
 
De discussie tijdens het event zal zich vooral richten op de unieke reis die ondernemingen wereldwijd hebben gemaakt door deel te nemen in Y Combinator. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom MessageBird toetrad tot de accelerator, zelfs na vijf jaar winstgevend en succesvol te zijn geweest zonder externe financiering.

De samenwerking met MessageBird is onderdeel van een wereldwijd initiatief van Y Combinator om zijn groeiende portfolio van internationale bedrijven verder uit te breiden door in contact te komen met tech-leiders in iedere hoek van de wereld. Sinds zijn oprichting in 2005 heeft Y Combinator meer dan 1.900 bedrijven gefinancierd (met een gezamenlijke waarde van 100 miljard dollar) en coachte de accelator meer dan 4.000 oprichters.

Over het event
RSVP: Aanmelden kan via dit formulier
Date: 12 september 2018
Locatie: HQ van MessageBird, Trompenburgstraat 2c, Amsterdam,
18.00 uur - Check-in, netwerken, hapje en drankje
18.30 uur - Presentatie
19.00 uur - Q&A

Tags:

Startup, ICT

Partners