12-09-2018

Cloudera lanceert krachtig platform Cloudera Enterprise 6

Deel dit bericht

Cloudera heeft de beschikbaarheid aangekondigd van het krachtigste platform van Cloudera voor datawarehousing en machine learning - Cloudera Enterprise 6.0. Cloudera heeft ook hybride cloud-innovaties van Cloudera Altus aangekondigd, die de controle en het beheer van langlopende workloads op openbare clouds en datacenters samenbrengen, zowel beheerd door klanten zelf of as-a-service door Cloudera.

De platformverbeteringen helpen bij het versnellen van uitbreidingen van datawarehousing- en machine learning-applicaties door de keuze voor cloudimplementatie en IT het vertrouwen en de controle over die opties te geven. In combinatie met de algemene beschikbaarheid van recent aangekondigde innovaties op het gebied van datawarehousing, hybride datawarehouse-as-a-service en intelligent workload experience management, toont Cloudera haar toewijding aan voortdurende technologische innovatie en leiderschap op het gebied van datawarehousing en machine learning op grote schaal.

"Met de explosie van data die gegenereerd wordt door IoT en digitale transformatie, hebben bedrijven snelle toegang tot data nodig, waar deze zich ook bevinden. Het meest waardevolle bezit dat alle bedrijven vandaag hebben, zijn hun gegevens", zegt CEO Tom Reilly van Cloudera. "Met Cloudera Enterprise 6.0 kunnen onze klanten sneller waarde uit hun gegevens halen in hun datacenters en de public cloud. Met ons moderne hybride platform voor machine learning en analyse zijn grootschalige AI-oplossingen efficiënt en veilig te bouwen en implementeren.”

Verhoogde prestaties
Cloudera Enterprise 6.0 biedt verbeteringen in prestaties en bedrijfskwaliteit, met innovaties op het gebied van zoeken, streamen, schaling en controle, alle ontworpen om te helpen gegevensinzichten sneller te operationaliseren. In tegenstelling tot concurrerende dataplatforms die onbewezen en vaak ongeteste open source componenten bevatten, beheert, integreert en test Cloudera haar hybride open source-platform zorgvuldig op zakelijke casussen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de meest veeleisende standaarden. De nieuwste release is het krachtigste platform van Cloudera voor bedrijfskritische datawarehousing- en machine learning-applicaties, geschikt voor on-premise en in de cloud, waar de data. Release 6.0 biedt prestatieverbeteringen voor SQL, real-time en streaming workloads en voegt full-text zoekmogelijkheden toe aan datawarehousing. De release maakt het ook eenvoudiger om meer nodes - tot 2.500 door één Cloudera Manager-instantie - efficiënter te beheren met minder middelen, waardoor administratieve overhead en infrastructuurkosten worden verminderd.

Hybride controle
De integratie van Cloudera SDX en Cloudera Altus public cloud management-technologieën biedt klanten maximale flexibiliteit, waardoor enterprise IT overal managed workloads kan beheersen. Cloudera SDX biedt uniforme metadata-controle, vereenvoudigt beheer en onderhoudt zowel de context als de data lineage tussen opslagservices, workloads en besturingsomgevingen. Met SDX kunnen kritieke metadata zoals beveiligings- en besturings policy’s en bedrijfsdefinities eenmaal worden ingesteld, overal op workloads worden toegepast en blijven ze bestaan ​​in de openbare cloudinfrastructuur. De hybride cloudbesturing van Altus, geïntegreerd met SDX, maakt langlopende workloads mogelijk, die door Cloudera beheerd worden als een service of beheerd als onderdeel van de Cloudera-implementatie van een klant om over onmiddellijk beschikbare data te beschikken.

Partner Ecosystem omarmt Cloudera 6.0
Cloudera-softwarepartners Arcadia Data, Syncsort en Zoomdata hebben zich gecertificeerd op Cloudera Enterprise 6.0, dat representatief is voor het krachtige ecosysteem tijdens het certificeren op het platform.

Datawarehousing innovaties nu algemeen beschikbaar
De onlangs aangekondigde datawarehousing-producten zijn nu alle algemeen verkrijgbaar:
• Cloudera Altus Data Warehouse, een modern datawarehouse as-a-service, dat multi-cloud is, op zowel Microsoft Azure als AWS draait en enterprise-grade analytics, governance en prestaties levert;
• Cloudera Data Warehouse, een modern hybride cloud-datawarehouse dat 50 PB data workloads verwerkt, sub-second queryprestaties levert en clusters met honderden rekenknooppunten biedt;
• Cloudera Workload XM, een intelligente clouddienst voor beheer van workloadservices waarmee bedrijven met vertrouwen de huidige exponentiële groei in analytische workloads kunnen ondersteunen en de analytische ervaring kunnen bieden die bedrijven en dataprofessionals eisen.

Meer informatie: Cloudera Enterprise 6.0

Partners