02-10-2018

Progress kondigt toegankelijkheid voor UI-tools aan

Deel dit bericht

Progress, leverancier van technologieën voor applicatieontwikkeling en digitale ervaringstechnologieën, kondigt de nieuwste release van Progress Kendo UI aan. Deze tool voor het bouwen van moderne Web UI is met de huidige release de enige commerciële JavaScript component toolset die WCAG 2.1 ondersteund. Daarnaast bevat deze nieuwe versie belangrijke functie-uitbreidingen, nieuwe componenten en nieuwe thema's.

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 definieert hoe web-content toegankelijker gemaakt kan worden voor mensen met een beperking, zoals visuele, auditieve, fysieke, spraak-, cognitieve, taal-, leer-, en neurologische beperkingen. Voortbouwend op Kendo UI’s eerdere ondersteuning voor WCAG 2.0 en WAI – ARIA, blijft Progress een van de vooruitstrevende ontwikkelaars die mensen met een beperking toegang willen bieden tot hun web-apps.

WCAG 2.1 voegt 17 succescriteria voor naleving toe. Kendo UI voldoet nu aan alle 17 criteria, waaronder mobiele toegankelijkheid, hulp voor individuen die slechtziend zijn of cognitieve- en leerproblemen ervaren. Door het implementeren van deze standaarden helpt Progress ontwikkelaars bij het bouwen van UI’s die direct toegankelijk zijn, zonder de noodzaak om extra code te schrijven.

“Progress is er om de ontwikkelaarsgemeenschap te helpen moderne apps te ontwikkelen met de beste klantervaring”, aldus Faris Sweis, SVP & General Manager Developer Tooling Business bij Progress. “Toegankelijke apps zijn een vereiste voor digitale ervaringen waarbij iedereen betrokken kan worden, ook mensen met een beperking. We zijn er trots op de eerste te zijn die deze standaarden ondersteunt om het ontwikkelen van toegankelijke apps eenvoudig te maken.”

De applicaties gebouwd met componenten die voldoen aan deze richtlijnen zijn toegankelijk voor iedereen, via allerlei verschillende apparaten en interfaces. Waaronder desktopbrowsers, spraakbrowsers, mobiele telefoons en meer.

“Wanneer we Kendo UI gebruiken, hoeven we geen tijd te besteden aan het ontwerpen van toegankelijkheid, want dit vormt een onderdeel van de tool. Dit maakt onze ontwikkelings- en ontwerpprocessen nog krachtiger”, aldus Bekah Rice, Interactive Designer en Front-End Developer bij truematter. “Kendo UI stelt ons in staat om onze tijd te besteden aan het ontwikkelen en optimaliseren van de customer journey, met het vertrouwen dat de uiteindelijke UX voor iedereen toegankelijk is.”

Naast ondersteuning voor WCAG 2.1 bevat de nieuwste Kendo UI R3 2018 release ook updates voor de Treelist component, nieuwe componenten waaronder MultiColumnComboBox en ArcGauge, nieuw materiaalthema voor jQuery en Vue; Dialog, Stock en Sparkline Charts voor React; en Sceduler en Notification componenten plus Chartfuncties voor Angular.

Meer informatie over de nieuwste release van Kendo UI.

Partners