31-10-2018

Ahold Delhaize, Cordstrap, Boels, VNG en Rijk Zwaan winnen Innovation Award OutSystems

Deel dit bericht

OutSystems heeft tijdens het jaarlijks terugkerende NextStep evenement in Amsterdam een vijftal Nederlandse organisaties benoemd tot Innovation Award winnaar. Ahold Delhaize, Boels, Cordstrap, VNG en Rijk Zwaan namen een award in ontvangst voor diverse prestaties op het gebied van digitale transformatie en innovatie met behulp van het Low-Code platform van OutSystems.

De winnaars onderscheiden zich door (interne) klanten moderne applicatietoepassingen te bieden en verouderde systemen te moderniseren. De vijf winnaars hebben elk een award gekregen in een andere categorie. Hieronder volgt een overzicht van de winnaars met de bijbehorende awards.

Ahold Delhaize - User Experience Award
De Nederlandse retailer Ahold ontwikkelde een oplossing die zo populair werd bij de interne gebruikers dat ze, naar horen zeggen, ‘vechten’ om ermee te werken. Ahold ontwikkelde de WINK applicatie om de interne processen te stroomlijnen. Een applicatie waarmee negen in-store systemen verwerkt worden tot één intuïtieve applicatie voor de retailketen Albert Heijn. De app zorgt voor flexibelere planning, betere distributie, efficiëntere logistiek en meer tijd voor klanten. In de app kunnen medewerkers onder andere eenvoudiger bestellingen controleren en afprijsrondes, nalooprondes en voorraadtellingen twee keer zo snel afronden. Omdat medewerkers betrokken waren bij het bepalen van de vereisten en het design werd er continu getest bij de staf. Zo zorgde Ahold ervoor dat het eindproduct naadloos aansloot op de behoeften van de gebruiker. In meer dan 500 winkels worden interne processen nu voltooid in de helft van de tijd, waardoor medewerkers tijd hebben om klanten te helpen.

Boels - Game-changing Solution Award
Retailorganisatie Boels en OutSystems Certified Partner Phact ontwikkelden OCR Touch, waarmee de wereldwijde invoer van goederen geoptimaliseerd wordt met een digitale oplossing. Dit werd voltooid in slechts twee maanden met twee ontwikkelaars. In vier maanden tijd waren de investeringen terugverdiend. Door OutSystems te gebruiken kon het team in korte iteraties ontwikkelen en eenvoudig diensten als Google Vision implementeren. De applicatie gebruikt optische karakterherkenning om documenten automatisch te scannen, waardoor het registratieproces voor de invoer van goederen versnelt en de datakwaliteit en analytics verbeteren. Nu goederen sneller opgeslagen en aangevuld worden hebben klanten direct toegang tot een uitgebreidere selectie.

Cordstrap - Operational Efficiency Award
Cordstrap werkte samen met OutSystems Partner Phact om snel een compleet planningsysteem te ontwikkelen dat de dagelijkse operatie van de productiefaciliteiten vereenvoudigt. Planboard is een gebruiksvriendelijke applicatie die een visualisatie toont van het product dat gemaakt moet worden. Zo kan Cordstrap voldoen aan de klanteisen en een betrouwbare productie en levering garanderen. De cloudgebaseerde oplossing integreert naadloos met het ERP-systeem van het bedrijf, waardoor het Cordstrap-team vitale informatie kan inzien vanaf elke locatie.

VNG - Legacy Modernization Award
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en OutSystems Partner Transfer Solutions hebben een legacy-systeem vervangen binnen zes maanden. Een grote tijdswinst vergeleken met de geschatte twee jaar tijd die het kost met traditionele ontwikkelmethoden. VNG heeft het applicatiecluster WOZ-datacenter (WDC), een portaal voor taxatie-technische informatie-uitwisseling, herbouwd met OutSystems. Dit geeft gemeenten de mogelijkheid om sneller te reageren op veranderende wetgeving. Dit heeft VNG gerealiseerd door de uitwisseling van informatie tussen meerdere nationale registers toe te staan. De nieuwe oplossing voldoet aan moderne veiligheidsstandaarden en verlaagt de kosten en fouten die bij de voormalig papieren processen van toepassing waren.

Rijk Zwaan - Operational Excellence Award
Met als doel om de concurrentie voor te blijven en compliant te zijn aan wet- en regelgeving ontwikkelde zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan binnen anderhalf jaar een dozijn applicaties met slechts drie ontwikkelaars. De oplossingen dekken een breed spectrum van bedrijfsoperaties. De app Retail Safari wordt gebruikt voor het verzamelen van data en het adviseren van supermarkten op het gebied van productstrategieën. Een ander voorbeeld is Diagnostics. Deze app wordt gebruikt voor het analyseren van zieke planten en het adviseren van cliënten. De app Names is een business process management oplossing voor de benaming van nieuwe plantvariaties.

Partners