13-11-2018

Progress introduceert NativeScript 5.0 en behaalt 3,5 miljoen downloads

Deel dit bericht

Progress kondigt de nieuwe release van NativeScript aan. NativeScript is een open source framework voor het bouwen van native mobiele apps met Angular, Vue.js, TypeScript en JavaScript. Deze nieuwe release komt gelijktijdig met de belangrijke mijlpaal van 3,5 miljoen downloads in minder dan vier jaar.

NativeScript werd gecreëerd om het ontwikkelingsproces van mobiele apps te vereenvoudigen door gebruik te maken van bestaande web-ontwikkelingsvaardigheden van ontwikkelaars om native mobiele apps voor iOS en Android te creëren. Met de nieuwste release heeft NativeScript de productiviteit van ontwikkelaars opnieuw verbeterd door mogelijkheden zoals het delen van codes, hot module replacement, verbeteringen in de preview en nog veel meer.

“In 2016 gaf NativeScript 2.0 ontwikkelaars de mogelijkheid om Angular en NativeScript te gebruiken om native mobiele apps te maken. Maar we wilden een stap verder gaan door hen in staat te stellen hun code op één plek te verzamelen en business logica te delen voor web, iOS en Android”, zegt Brad Green, Engineer Director Angular Framework bij Google Inc. “We hebben nauw samengewerkt met het NativeScript-team, wat resulteerde in de NativeScript-Schematics die integreren met de Angular CLI, waardoor de gebruikerservaring voor het ontwikkelen van zowel web als mobiel binnen één enkel project volledig naadloos verloopt.”

Nieuw in NativeScript 5.0:
- NativeScript-Schematics – een gezamenlijk initiatief met Angular om een schema te maken dat het mogelijk maakt om zowel web- als mobiele apps te bouwen vanuit één enkel project.
- Hot Module Replacement – onmiddellijke, statische applicatie-updates, waardoor het herladen van volledige pagina’s vermeden wordt. js ondersteuning – core
- Vue.js ontwikkelaarservaring met een single file component in de NativeScript Playground.
- Gestroomlijnde 'Getting Started' ervaring – eenvoudigere ontwikkeling dankzij playground-compatible code-samples beschikbaar in de NativeScript Marketplace.
- Android verbeteringen – meer animatiescenario’s en meer mogelijkheden voor het ontwerpen van materialen.
- Ondersteuning van het vectortype voor iOS – maak een bredere set augmented reality scenario’s mogelijk voor iOS.

Ongekend niveau van gemak
NativeScript is een belangrijke technologie in het high-productivity product portfolio van Progress, die een uniforme cross-platform ontwikkelaarservaring mogelijk maakt voor native multi-channel, multi-platform apps.
“De release van NativeScript 5.0 brengt een ongekend niveau van gemak, flexibiliteit en productiviteit in de ontwikkeling van mobiele apps”, stelt Todd Anglin, Vice President Product en Developer Relations bij Progress. “We hebben niet alleen de mogelijkheid verbeterd om een project te starten voor nieuwe NativeScript-gebruikers, maar we hebben ook belangrijke functionaliteiten uitgebreid die belangrijk zijn voor ontwikkelaars die bekend zijn met ons aanbod. We willen, met het oog op 2019 en de daaropvolgende jaren, voorop blijven lopen door technologie aan te bieden die onze ontwikkelaars community in staat stelt om innovatie te stimuleren en hun productiviteit te verbeteren.”

Bezoek voor meer informatie over NativeScript 5.0: www.nativescript.org

Partners