19-11-2018

CoolProfs realiseert ISO 27001 Certificering

Deel dit bericht

CoolProfs heeft de ISO 27001 certificering behaald. De rapid development softwarebouwer voldoet hiermee aan de hoogste internationale standaard voor informatiebeveiliging.
 
Senior consultant Marco Burggraaff was namens CoolProfs verantwoordelijk voor het traject. “ISO 27001 wordt wereldwijd erkend als dé norm op het gebied van informatiebeveiliging,” aldus Burggraaff. “Het gaat om certificering op het gebied van ontwikkeling, implementatie en beheer van maatwerk ICT-systemen. We bouwen bedrijfskritische applicaties voor onze klanten en  zien in de praktijk dat er ook steeds meer vraag is naar beheerwerkzaamheden. Bij beiden hoort een goede en veilige procesvoering. Na een uitvoerige documentreview en een stevige audit weten wij nu zeker dat we die als organisatie kunnen bieden.”
 
“Dat we nu ISO gecertificeerd zijn, betekent dat we beschikken over een werkend Information Security Management System (ISMS),” stelt Burggraaff. “Dat is echter geen eindpunt. De komende jaren zullen we ons managementsysteem continu blijven verbeteren, op basis van de Plan-Do-Check-Act cyclus. Voor onze eigen bedrijfsvoering is het wenselijk om een professionaliseringslag te maken op het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast is het vanuit onze klanten en vanuit de AVG steeds vaker een vereiste dat de toereikendheid van informatiebeveiliging met een certificering wordt bevestigd. Daarin voorzien we nu.”

Partners