11-12-2018

Progress een van de eerste corporate sponsors van .NET Foundation

Deel dit bericht

Progress kondigt als een van de eerste organisaties de uitbreiding van hun bijdrage aan de .NET Foundation aan. Het bedrijf introduceert ook verbeteringen binnen het bekende Telerik-portfolio van .NET-ontwikkeltools met directe ondersteuning voor Microsoft Visual Studio 2019 Preview en .NET Core 3.0 Preview. Dit nieuws volgde onmiddellijk na de aankondigingen van Microsoft tijdens Microsoft Connect ();2018 over Visual Studio 2019, .NET Core 3.0 en de evolutie van de .NET Foundation naar een open lidmaatschapsmodel.

Progress is door haar langdurige relatie met Microsoft in staat geweest om samen te werken aan verschillende projecten die de .NET-community ten goede komen, vertelt Faris Sweis, SVP & General Manager Developer Tooling Business bij Progress. “Niet alleen houden we onze directe ondersteuning van Microsoft .NET-oplossingen in stand, we nemen ook een grotere rol op ons binnen de .NET Foundation. Hierdoor kunnen we een adviserende rol aannemen in de ontwikkeling van dit open source-ecosysteem.”

Sponsering van .NET Foundation
De .NET Foundation werd opgericht om de samenwerking tussen commerciële en community ontwikkelaars te bevorderen in het verder ontwikkelen van open source-technologieën voor .NET. Progress heeft continue bijgedragen aan het project en heeft in 2017 het Telerik UI voor UWP-platform gedoneerd, dat bestond uit meer dan 20 user interfaces voor universele Windows-platformbesturing.
Met deze aankondiging breidt Progress haar rol uit door te tekenen als een van de eerste corporate sponsors binnen het nieuw opgezette open lidmaatschapsmodel. Progress zal optreden als adviseur van de nieuw opgerichte Raad van Bestuur en een actieve bijdrage blijven leveren aan de community. “Progress Telerik is een toonaangevende leverancier in de .NET community voor softwareontwikkeling. Zij leveren een belangrijke bijdrage tijdens een spannende periode in de evolutie van .NET”, stelt John Galloway, Executive Director van de .NET Foundation. “Deze sponsoring laat zien dat Progress zich op de lange termijn inzet voor de toekomst en de ontwikkeling van .NET en de groei van de .NET open source-community.”

Directe productondersteuning
Progress heeft een lange traditie wat betreft het bieden van directe ondersteuning voor alle .NET-ontwikkelingen door hun Telerik-ontwikkelingsinstrumenten. Met deze aankondiging houden zij deze traditie in stand door directe ondersteuning aan te kondigen voor Visual Studio 2019 Preview en .NET Core 3.0 Preview en de toezegging om directe ondersteuning te bieden voor de volledige release van beide producten.

De Visual Studio besturingselementen kunnen vanaf nu worden gedownload en elke toolkit biedt toegang tot meer dan 70 kant-en-klare UI-componenten, waaronder Grid, Dropdown en Menu, evenals zakelijke besturingselementen, zoals Charts, Gantt, Diagram, Scheduler, PivotGrid en Maps. Deze tools werken ook met Microsoft Azure. Alle tools zijn te downloaden binnen Visual Studio marketplace:
- Kendo UI (via Telerik UI voor ASP.NET MVC)  
- Telerik UI for ASP.NET   
- MVC Telerik UI for ASP.NET AJAX (webformulieren)  
- Telerik UI for WPF   
- Telerik UI for WinForms   

Telerik UI for ASP.NET Core in Visual Studio 2019 kan geïnstalleerd worden via de NuGet server.
Meer informatie op www.progress.com/telerik.

Partners