24-12-2018

F5 introduceert service mesh-oplossing gebaseerd op Istio

Deel dit bericht

F5 Networks introduceert Aspen Mesh, een open publieke beta van de volledig ondersteunde service mesh, gebouwd op Istio. Daarmee is Aspen Mesh Beta nu beschikbaar voor microservices infrastructuren.

Bedrijven omarmen steeds vaker een model waarin applicaties continu worden ontwikkeld en uitgerold. Om de bouw en het beheer enigszins effectief te laten verlopen, gebruiken ze microservices. Toch voegt het vaak complexiteit toe en wordt eigenaarschap en controle gedecentraliseerd. Bedrijven maken daarom steeds meer gebruik van service mesh-technologie om dynamiek en uptime te garanderen.
De keuze voor een service mesh valt vaak op Istio, omdat het een toolbox met verschillende mogelijkheden aan uitgebreide microservices biedt. Toch blijven er enkele cruciale uitdagingen voor de bedrijfsvoering, met name rond monitoring, beheer en de controle op draaiende microservices-gebaseerde applicaties. Er is vooral behoefte aan features die zichtbaarheid, beleidsvoering en security adresseren.

“Observatie, aansturing en beveiliging van microservice-gebaseerde applicaties kunnen uitdagend zijn”, aldus William Fellows, Research Vice President bij 451 Research. “Een service mesh biedt uiteenlopende mogelijkheden die het makkelijker maken om deze container-applicaties te beheren terwijl ze draaien. Aspen Mesh vereenvoudigt de implementatie van een service mesh dankzij technische ondersteuning en een volledige geteste en gedocumenteerde versie van Istio die het makkelijker maakt om van de voordelen van een service mesh te profiteren.”

“DevOps gaat over twee teams, Development en Operations, die samenkomen om betere producten, sneller te leveren. Service mesh is de lijm tussen deze twee teams, en biedt een plek in de stack waar je microservices kan beheren terwijl de applicaties draaien zonder de applicaties of het cluster aan te passen”, zegt Shawn Wormke, Incubation Lead bij Aspen Mesh. “Hiermee kunnen applicatie-ontwikkelaars zich richten op hun code en zijn operators in staat om ontwikkelaars een dynamische, schaalbare en veilige omgeving te bieden.”

Aspen Mesh biedt cruciale features in een platform gebouwd op Istio. Bedrijven profiteren dus van de voordelen die een open source benadering biedt en de features, ondersteuning en garanties die nodig zijn om bedrijfsapplicaties aan te sturen.
Aspen Mesh biedt bovenop Istio onder andere:
- Uitgebreide opties voor policies en configuraties
- Analyse en alerts
- Multi-cluster/multi-cloud ondersteuning
- Intuïtieve gebruikersinterface
- Volledig gehost SaaS-platform
- Volledige ondersteuning door een team service mesh experts

Company:

F5

Partners