03-01-2019

Topcoder van Wipro door Saxo Bank gekozen voor on-demand digitaal talent

Deel dit bericht

Saxo Bank heeft Topcoder, een onderdeel van Wipro en talentennetwerk en crowdsourcing-platform voor data scientists, programmeurs en designers, geselecteerd voor het uitvoeren van digitale transformatie-initiatieven bij de bank. Wipro Limited, leverancier op het gebied van IT, consulting en business process services, en Saxo Bank Group, actief in Fintech-innovatie, sluiten een strategisch partnerschap.

Topcoder beschikt over een wereldwijd on-demand netwerk van designers en technologen. Het bedrijf werd in november 2016 onderdeel van Wipro. Het talentennetwerk van Topcoder helpt bedrijven van elke omvang met het bedenken en ontwikkelen van innovatieve ideeën en digitale oplossingen op het vlak van apps, dashboards en algoritmen. Elke uitdaging wordt in wedstrijdvorm voorgelegd aan de Topcoder community, waarbij enkel de beste en meest innovatieve oplossingen worden gekozen.

Innovatieprojecten
Door deze samenwerking geeft Saxo Bank klanten toegang tot wereldwijde financiële markten, baanbrekende technologieën en de beste expertise. De bank kan opdrachten uitzetten bij het Topcoder-netwerk van meer dan 1 miljoen ontwerpers, ontwikkelaars en IT-architecten en dit leidt tot veilige en hoogwaardige eindresultaten. De experts uit de Topcoder community zullen op de afzonderlijke opdrachten bieden en leveren ontwerpconcepten, prototypes en apps.
“Het bedenken van een innovatief idee en dit vervolgens snel uitvoeren is voor ons essentieel om de technologiecurve vóór te blijven en een unieke digitale klantbeleving te blijven leveren. Het inzetten van crowdsourcing en de samenwerking met Topcoder helpt ons onze ambitieuze strategie en innovatieprojecten uit te voeren,” aldus Richard Douglas, Global COO, Group IT van Saxo Bank.

Wipro is ruim tien jaar actief in de Nordic regio en werkt met klanten in uiteenlopende sectoren.

Partners