07-01-2019

Startup Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro op

Deel dit bericht

Het in Amsterdam gevestigde Healthy Workers wil kantooromgevingen comfortabeler maken en het welzijn van werknemers verbeteren met smart building technologie. De startup heeft 1,5 miljoen euro opgehaald, begeleid door Cairn Real Estate, met deelname van Dura Vermeer, Impact Vastgoed, Eddy Smit en vastgoedontwikkelaar Daan van der Vorm. In 2017 haalde het in 2015 opgestarte bedrijf al 500.000 euro op. Het softwareplatform van Healthy Workers maakt kantoorgebouwen intelligenter met behulp van objectieve sensorgegevens en subjectieve gegevens van werknemers.

Veel Nederlandse kantoormedewerkers zijn ontevreden over hun werkomgeving - vanwege kou, gebrek aan frisse lucht, slecht meubilair of geluidshinder. Een slechte werkomgeving kan stress, productiviteitsverlies en fysieke en emotionele problemen veroorzaken. Sensoren meten zaken als het binnenklimaat en CO2-niveaus, terwijl werknemers hun mening over hun werkomgeving en hun welzijn kunnen delen in de app van Healthy Workers. Ze kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe zij de faciliteiten ervaren, of ze zich kunnen concentreren en of ze fysieke problemen hebben.

Het platform verzamelt deze data en deelt inzichten met facilitair managers en medewerkers, adviseert interventies, geeft slimme meldingen en produceert rapporten over het verbeteren van de omgeving voor werknemers. Bedrijven betalen een vaste vergoeding per maand per vierkante meter voor de service. Healthy Workers monitort momenteel 75.000 vierkante meter aan kantoorruimte in Nederland.

Oprichter Boy Lokhoff van Healthy Workers is vereerd dat bedrijven als Dura Vermeer, VORM Ontwikkeling en MVGM, naast Cairn, hun vertrouwen in zijn product uiten. “Nederland heeft meer dan 54 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte. Het is onze missie om mensen gezonder en productiever te maken. Medewerkers moeten elke dag een optimale werkplekervaring hebben op kantoor."

Partners