09-01-2019

Woningcorporatie-activiteiten Centric overgenomen door TSS

Deel dit bericht

Total Specific Solutions (TSS) heeft de woningcorporatie-activiteiten van Centric overgenomen. De overname betreft medewerkers, intellectueel eigendom en de oplossingen waarmee woningcorporaties hun werk doen.

De dienstverlening aan klanten wordt onder een nieuwe merknaam voortgezet door de nieuwe onderneming Hercules Social Housing B.V., een dochter van TSS. Hercules gebruikt daarvoor onder andere de softwareoplossingen Key2Wocas en WocasOnline. Key2Wocas is een ERP-oplossing die de primaire processen van woningcorporaties ondersteunt. De separate hosting en managed services die Centric in deze sector verzorgt, maken geen deel uit van de overname.

Volgens Rob van der Salm, General Manager van TSS heeft Total Specific Solutions uitgebreide ervaring in het domein van woningcorporaties. “Hercules wordt een onafhankelijke businessunit onder leiding van Managing Director Peter Bos. Hij heeft uitgebreide ervaring in de woningcorporatiebranche, in commerciële rollen en als managing director van Qonsio (een businessunit van TSS). Samen met het team richt Peter zich op het bieden van continuïteit aan de klanten, met software en services van hoge kwaliteit.”
 
Alle functionaliteit
Peter Bos, Managing Director Hercules, kijkt uit naar het creëren van een langdurige business voor medewerkers en klanten. “Met TSS benutten we onze kennis en ervaring om te innoveren en alle functionaliteit te bieden die Nederlandse woningcorporaties nodig hebben. De voormalige Centric-activiteiten hebben een bewezen track record en alle kenmerken om bij te dragen aan onze ‘software for life’-missie. Als kleine en flexibele businessunit die deel uitmaakt van TSS, zorgt Hercules voor een sterke klantfocus en korte communicatielijnen.”

Volgens CEO Karim Henkens van Centric is de afgelopen jaren voortdurend geïnvesteerd in oplossingen voor woningcorporaties. “In het bijzonder in WocasOnline, dat onze klanten ondersteunt in hun digitale transformatie. Een aantal van hen heeft deze nieuwe technologie al in gebruik. De woningcorporatie-activiteiten passen echter niet meer binnen de strategie van Centric, waarin we kiezen voor meer focus. Met TSS hebben we een betrouwbare partner geselecteerd die de juiste ervaring en ambities heeft om de continuïteit te borgen voor klanten en medewerkers.”

Partners