21-01-2019

Belasting-softwareleverancier TaxModel verkrijgt investering van Newion

Deel dit bericht

TaxModel, internationaal leverancier van belasting-software, heeft bekendgemaakt dat zij op 24 december een serie A financiering heeft ontvangen van Newion Investments. TaxModel is gericht op het automatiseren van internationale fiscale werkstromen met betrekking tot transfer pricing, belastingpositie berekeningen voor de jaarrekening en tussenliggende belasting rapportages, fiscale projecties, en ondersteunende tools.

TaxModel is in 2005 opgericht door Hank Moonen, met de missie om belastingtechnologie een commodity te maken voor belasting professionals wereldwijd. Volgens CEO Hank Moonen heeft TaxModel strategische partnerships en klantrelaties met een aantal vooraanstaande internationale belastingadviseurs zoals Baker McKenzie, Deloitte, Dentons, Grant Thornton, PwC en Taxand. “Daarnaast bestaat onze klantenkring uit verschillende large, medium en small cap Nederlandse en buitenlandse multinationals. Deze klanten hebben onze visie gevalideerd en laten TaxModel groeien van thought leader naar product leader. De investering zal worden gebruikt om ons platform verder te ontwikkelen en om marketing & sales uit te breiden."
Newion Investments is een toonaangevende investeringsmaatschappij, gericht op Europese business-to-business softwarebedrijven met een wereldwijde ambitie en bekend van investeringen in de SaaS-sector, waaronder Collibra, Mirror42 (overgenomen door ServiceNow) en Instant Magazine.

Compliance
Met haar oplossingen innoveert TaxModel de diensten die belastingprofessionals hun klanten bieden op het gebied van belasting compliance, faciliteert het betere kosten-batenratio's van belastingadvies, en geeft het de mogelijkheid tot een betere analyse van en inzicht in belastinggegevens. Tegelijkertijd voldoen de oplossingen van TaxModel aan de eisen die de samenleving stelt aan transparantie op het gebied van belasting- en gedragsverandering.
Belastingautoriteiten gebruiken steeds vaker technologie om rapporteerbare informatie te verzamelen en om belastingaangiften te controleren. Als gevolg hiervan hebben autoriteiten meer diepgaande, consistente, en controleerbare gegevens nodig om te bewijzen dat de belastingaangiften correct zijn. Dit resulteert in meer druk op belastingprofessionals om cliënten te helpen met repetitieve werkstromen rond belastingcompliance en -rapportage. Het repetitieve en recht-toe-recht-aan gedeelte van deze inspanningen vraagt om software oplossingen die hoge kwaliteit combineren met betaalbaarheid.

Partners