01-02-2019

Apache Software Foundation kondigt Hadoop 3.2.0 aan

Deel dit bericht

De Apache Software Foundation (ASF), ontwikkelaar van meer dan 350 Open Source-projecten en -initiatieven, heeft Apache Hadoop versie 3.2.0 aangekondigd. In het elfde jaar van zijn bestaan is Apache Hadoop de basis van een 166 miljard dollar Big Data-ecosysteem (IDC).

Volgens Vinod Kumar Vavilapalli, Vice President van Apache Hadoop, ontgrendelt deze nieuwe versie een krachtige functieset waaraan de Apache Hadoop-community al meer dan negen maanden heeft gewerkt. "Het diversifieert het platform verder door voort te bouwen op de cloudconnector verbeteringen van Apache Hadoop 3.0.0 en het open te stellen voor deep learning use-cases."

Belangrijke eigenschappen van Apache Hadoop 3.2.0 zijn onder meer:
- ABFS bestandssysteemconnector - ondersteunt Azure Datalake Gen2 Storage;
- Verbeterde S3A-connector
- Node kenmerkt ondersteuning in YARN
- Storage Policy Satisfier
- Hadoop Submarine om deep learning-modellen (in TensorFlow) gemakkelijk te ontwikkelen, trainen en in te zetten op eenzelfde Hadoop YARN-cluster
- C ++ HDFS-client
- Upgrades voor langlopende services

Release 3.2.0 is een belangrijke versie in de Apache Hadoop 3.x-lijn, die veel nieuwe functies en meer dan 1.000 wijzigingen biedt, zegt release-manager Sunil Govindan van Apache Hadoop. "We zijn verheugd aan te kondigen dat Apache Hadoop 3.2.0 beschikbaar is om de vereisten voor data management naar een hoger niveau te tillen. Dank aan al onze medewerkers die hebben geholpen om deze release te realiseren."

Partners