05-02-2019

Startup BlockBrains betreedt markt als Betty Blocks-partner

Deel dit bericht

Het nieuwe Nederlandse bedrijf BlockBrains is gestart als dedicated partner van no-code-leverancier Betty Blocks. Oprichters Kay Lankheet en Allard Brand willen met BlockBrains de kloof tussen IT en de business dichten.

Een no-code-platform stelt de business in staat zonder IT-kennis te helpen bij de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties. Hierdoor kunnen organisaties inzichten uit de markt sneller omzetten in flexibele, innovatieve IT-oplossingen. Code zal naar verwachting van Lankheet en Brand meer naar de achtergrond verdwijnen en daarom zijn zij op zoek gegaan naar een platform dat deze visie ondersteunt. Een match werd gevonden met het Nederlandse bedrijf Betty Blocks, dat internationaal flink aan de weg timmert met hun kijk op software development. De eerste klant van BlockBrains is Precon Group, waarvoor de organisatie een workflow-applicatie ontwikkelt.

Visuele modulatie
BlockBrains ontwikkelt samen met de businesskant van organisaties slimme oplossingen op basis van no-code voor processen waarvoor standaardsoftware niet voldoet. Hiermee richt de organisatie zich op innovatieve bedrijven die op softwaregebied de concurrent voor willen blijven en continu mee willen bewegen met de veranderende markt. Het no-code-platform Betty Blocks automatiseert een groot deel van de taken die bij traditionele applicatie-ontwikkeling veel tijd kosten. Een groot voordeel is dat, door het gebruik van visuele modulatie, mensen zonder ontwikkelkennis ook snappen en zien wat er gebeurt in het ontwikkelproces. Daarnaast is de gebruikersinterface eenvoudig aan te passen en kan nieuwe functionaliteit ontwikkeld worden in een web-based omgeving. Zo maakt BlockBrains snellere innovatie voor bedrijven mogelijk.

Stap naar ondernemerschap
Oprichter Kay Lankheet van BlockBrains en Allard Brand hebben beide tien jaar ervaring in softwareontwikkeling en kijken uit naar het ondernemerschap. “Het is vanuit onze kennis en ervaring in de low-code-markt een kleine stap naar het no-code-platform van Betty Blocks. Naast een uitdagende groeiambitie, is het ons doel om de nummer één Betty Blocks-partner te worden. Dit doen we door volledig in te zetten op excellente oplevering van projecten en langetermijnrelaties met de klant. We kunnen vanuit één team de oplevering van een project van ontwerp tot support oppakken. Wij geloven dat technische kennis van softwareontwikkeling slechts een deel is van het geheel. Het doorvragen waar nodig en onze kritische houding maken dat we niet alleen technisch goede applicaties ontwikkelen, maar ook dat deze naadloos aansluiten bij de behoefte van de gebruiker”, aldus Lankheet.

Partners