22-02-2019

Snelle groei Mendix zet door

Deel dit bericht

Mendix heeft een succesvol jaar achter de rug. Zo tekende het in 2018 142 nieuwe klanten op, werd het als low-code leider erkend door analisten en boekte het wederom een record omzetgroei. Het jaar werd afgesloten door de overname van Siemens in het laatste kwartaal, dit markeert de grootste investering ooit op het gebied van low-code.

Mendix bleef in 2018 de snelle groei voortzetten met onder meer een toename van de omzet van 150 procent in Amerika. Het voegde 142 nieuwe klanten toe waaronder Verizon, Ingersoll Rand, Zurich Insurance, Innovapost (het IT-bedrijf van CanadaPost), BAM Infra, North Carolina State University en andere grote organisaties en overheidsinstellingen. Mendix wist het aantal deals van meer dan 1 miljoen dollar te verdubbelen. Daarnaast verlengde maar liefst 95 procent van de klanten hun contract en breidde meer dan de helft van de klanten hun activiteiten met Mendix uit.  
 
Overname door Siemens
In oktober 2018 is Mendix voor 628 miljoen dollar overgenomen door Siemens AG. Door het “freedom to operate” model dat Siemens hanteert behoudt Mendix de naam, hetzelfde management en de eigen kantoren. Mendix valt daarbij onder de ‘Digital Factory’-divisie van Siemens. Het Mendix-platform wordt ook geïmplementeerd bij andere divisies van Siemens en het feit dat Mendix toegang heeft tot het klantenportfolio van Siemens, draagt naar verwachting bij aan een versnelde groei van Mendix.   
 
De  sterke marktpositie van Mendix werd in 2018 bevestigd door verschillende awards en rapporten van analisten. Zo is Mendix onder meer:
· “Leider” in het Gartner “Magic Quadrant for Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service,” en heeft het volgens de marktvorser voor het tweede jaar op rij de sterkste visie.
· “Leider” in het Gartner “Magic Quadrant for Mobile App Development Platforms”in 2017 en 2018.
· Met een totaalscore van 4.5 de “Gartner Peer Insights Customers’ Choice” voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service.
· Voor de tweede keer door Forbes uitgeroepen tot “Best Cloud Computing Company to Work For” gebaseerd op onderzoek van Glassdoor onder werknemers.
·  Winnaar van de New Tech Solution of the Year award, in de ISV-sectie van de European IT & Software Excellence Awards 2018.
· Uitgeroepen tot een van de 100 digital champions leading Europe’s growth door een jury geleid door de Financial Times, het Europees parlement en Google.
· Winnaar van de Software Vendor of the Year award van Computable.
 
Nieuwe kantoren in Boston, Frankfurt en Rotterdam
Mendix heeft in 2018 150 nieuwe medewerkers aangenomen. Dit is een toename van het personeelsbestand met 46 procent. Het verwacht in 2019 meer dan 700 medewerkers in dienst te hebben. Om deze groei te ondersteunen heeft Mendix een nieuw hoofdkantoor betrokken in Boston dat met 30.000 vierkante meter ruimte biedt aan een tech hub-omgeving met nog meer nieuw talent. Mendix heeft daarnaast een kantoor geopend in Duitsland en is in Nederland verhuisd naar De Rotterdam, een gebouw ontworpen door Rem Koolhaas, waar het de hele vijfde verdieping bevolkt.

Company:

Mendix

Partners